Vad är en Boot sektor virus?

Ett virus boot sektorn är ett virus som sätter sina egna koder och kommandon i en dators DOS startsektor eller Master Boot Record (MBR). När en boot sektor virus har smittat ett system är MBR oftast skadad och en dators startsekvens ändras. Eftersom MBR ligger på första sektorn på en dators hårddisk, är det virus som kallas en boot sektor virus.

Boot sektor virus kan vara farligt och produktiv för att de lastas på en dator varje gång ett startar. Med tiden kan de sprida sig till andra skriftliga diskar. Starta problem och starta problem, problem med hämtning av uppgifter, datorns prestanda instabilitet och oförmåga att hitta hårddiskar är alla problem som kan uppstå på grund av en startsektor virusinfektion.

Ett av de viktigaste sätten en boot sektor virus infekterar datorer via disketter. På grund av tekniska framsteg, har dessa skivor inte vara gammaldags startbar diskar att göra skada på en system-de kan vara i genomsnitt diskar som har lämnats i kör när datorerna startas. Viruset kan också frodas i gemensamma nätverk där filerna utväxlas och e-postbilagor fördelas.

Lyckligtvis är startsektorn virusborttagning lätt. Användning av gemensamma antivirusprogram kan ta bort viruset snabbt och effektivt. Det är dock viktigt att hitta ett antivirusprogram som kan ta bort viruset helt. Underlåta att göra detta kan resultera i ett delvis avlägsnas, vilket kan leda till en annan del av en hårddisk har skett. Att investera i ett antivirusprogram kan också bidra till att skydda data och filer under borttagningen.

förhindrande av smitta är också enkelt. Användare bör undvika att dela disketter och olagligt att ladda ner programvara eftersom viruset kan överföras båda dessa sätt. Ta bort diskar från enheter innan du startar upp en dator kan också ägna en användare från infektion eftersom viruset kan finnas i en diskett. Installera en levande antivirusprogram som aktivt bedömer hoten mot en maskin kan också bidra till att avskräcka angrepp.

Alla användare bör vara redo för en virusattack något slag. I allmänhet är det en god idé att regelbundet säkerhetskopiera filer. Att hålla systemet diskar låsta så att virus inte kan skriva dem kan skydda diskar från oönskade intrång. Kontrollera alla hämtade program för virus före installation och låsning disketter innan du använder dem i en tredje parts dator kan också hålla en användarens dator virusfri.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.