Vad är en Bluetooth Laptop?

Bluetooth ®-teknik kan användare att ansluta olika prylar trådlöst. Bluetooth ® bärbara datorer är bärbara datorer som har en trådlös Bluetooth ®-kort, antingen inbyggd eller tillagd den. Bluetooth ®-teknik gör att dessa bärbara datorer att ansluta direkt till andra Bluetooth ®-aktiverade produkter i hemmet eller på kontoret.

Bluetooth ® använder korta frekvenser radiovågor för att skicka och ta emot information. Detta liknar hur garage dörröppnare och babyvakter arbete. Att undvika att störa andra enheter som använder radiovågor, Bluetooth ®-signaler är mycket svaga. Även om detta stoppar all inblandning, men det begränsar hur långt en Bluetooth ®-signal kan resa. Produkter som måste ligga inom trettiotvå fot (cirka tio meter) för att plocka upp en signal. Bluetooth ® kan ansluta upp till åtta produkter samtidigt, utan interferens mellan dem. Detta beror på Bluetooth ® använder sig av hoppfrekvens. Frekvensen som används mellan objekten förändras hela tiden, genom sjuttionio möjliga frekvenser.

En Bluetooth ® laptop kommer med alla de funktioner som finns i icke-Bluetooth ® bärbara datorer. De varierar i pris, funktionerna, och hastigheter processor. Den enda skillnaden är att de har en Bluetooth ®-adapter, antingen inbyggd eller tillagd den. Bärbara datorer kan köpas med Bluetooth ®-anslutning redan är installerad, eller så kan läggas till med en Universal Serial Bus (USB)-enhet.

Med en Bluetooth ®-anslutning kan bärbara datorer vara enkelt anslutas till skrivare, digitalkameror, mobiltelefoner, personliga digitala assistenter (PDA), headset, och kontroller spel. Information kan även enkelt skickas från en Bluetooth ® laptop till en annan utan sladdar eller en nätverksanslutning. Bärbara datorer kan också kopplas till medicinsk utrustning, vilket gör att läkarna för att övervaka en patients tillstånd distans.

En Bluetooth ® bärbar dator kan ansluta till Internet via användarens Bluetooth ®-mobiltelefon. Eftersom mobiltelefoner har tillgång till webben, en bärbar dator kan ansluta och använda webben på samma sätt. Vissa trådlösa hotspots, som sjukhus, är också med hjälp av Bluetooth ®-anslutningar för sina nät. Bredbandsanslutning kan också användas.

Att kunna trådlöst synkronisera din bärbara dator till andra trådlösa enheter är en av de stora försäljningsargumenten av en Bluetooth ®-laptop. Överföra data från en gadget till den andra, snabbt och med mycket lite energi, gör Bluetooth ® bra för att upprätta ett litet nätverk, antingen hemma eller på kontoret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.