Vad är en Biofeedback Game?

En biofeedback spel är ett spel som kontrolleras med hjälp av bidrag från biofeedback enheter. Patienten styr spelet med sin kropp, med spelet att svara på saker som förändringar i hjärtfrekvens, blodtryck, svettning och hudtemperatur. Sådana spel används i terapeutiskt inställningar för en mängd olika syften, och de kan också rekreation i naturen.

I ett biofeedback spel, folk navigera spelet genom att ändra något om sin kropp. Denna förändring kan vara medvetna eller omedvetna. Till exempel ränteförändringar i andetag kan manipuleras av en spelare, medan pulsen är beroende på fysiologiska förändringar i kroppen som spelaren inte kan kontrollera. Sådana spel är ofta utformade längs en belöning modell, med spelet belönar spelaren när han eller hon uppnår en önskad förändring.

Till exempel, ett spel som är utformad för att hjälpa människor att slappna av och främja stresshantering skulle belöna spelare för sänkning av blodtrycket, svettning och puls. Någon kanske kan gå genom dörrar, bygga något, eller delta i andra aktiviteter genom att sänka stress, medan spelet skulle nuvarande hindren när spelaren var uppenbarligen i ett stressat tillstånd. Biofeedback spel kan användas i psykoterapi, för att hjälpa patienter arbete genom stressiga situationer, och de kan också användas i medicinsk bildbehandling studier av hjärnan, med patienten som styr spelet medan hjärnan är skannade att samla information om hjärnans aktivitet.

För att spela ett biofeedback spel, måste en spelare vara ansluten till anordningar som ger underlag för spelet. Spelare får bära handskar, pulsmätare, och så vidare. Spelet kan presenteras på en skärm eller inuti ett visir, med vissa biofeedback spel som syftar till en virtuell verklighet sätt att spela, där spelaren känner nedsänkt i spelet. Många sådana spel ta en storytelling eller berättande form, med spelaren arbetar genom en rad scener eller pussel med spelet.

Biofeedback spelutvecklarna arbete på många områden i världen. En del arbete med medlemmar av medicinska eller psykoterapeutiska yrke att utveckla spel som kan användas i terapi, medan andra arbetar självständigt, utveckla spel som främst för skojs skull. Vissa spel dra nytta av mycket avancerad teknologi, som är bättre hela tiden, vilket gör att spel blir stadig mer komplexa och delaktiga. Människor som är intresserad av att spela ett biofeedback spel kan få tillgång till en via en gaming center i samhället, eller genom en behandling leverantör som använder sådana spel i behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.