Vad är en Bandwidth Monitor?

en bandbredd monitor är ett litet programverktyg som främst visar en pågående avläsning i realtid anslutningshastighet, både uppströms och nedströms, och mängden data som överförs i båda riktningarna. Beroende på programmet kan det även innehålla information såsom Internet Protocol (IP) adress eller nätverkskort adress.

En bandbredd skärm kan vara praktiskt för alla med intresse för finjusteringar eller tweaking hans eller hennes Internet-anslutning, eftersom skärmen visar dig huruvida tweaks fungerar. Du kan även se din sanna anslutningshastighet verser hastigheten annonseras av din Internet Service Provider (ISP), som annonserar planer på överdelen, eller snabbast möjliga hastighet finns i planen, inte aktualiserats hastigheter som kan variera beroende på vilken typ av service och andra faktorer.

För kabel kunder, kommer en bandbredd övervaka det visar de timmar när lokala online-trafiken är tung och hastighet bromsar. Beväpnad med denna kunskap kan en plan online uppgifter som lämpligen vidtas under dessa timmar när mer bandbredd tenderar att vara tillgängliga. Detta kan vara allt från att njuta av strömmande multimedia att engagera en stor nedladdning, eller uppdatera operativsystemet via en online-gränssnittet.

De som prenumererar på en betald diskussionsgrupp tjänst har en ännu viktigare anledning till att använda en bandbredd bildskärm . Många nyhetsgrupp prenumerationsalternativen cap månatliga nerladdningar baserat på pris. Stora filer delas genom att brytas upp i små delar som skickas till en nyhetsgrupp individuellt, sedan samlas in av downloader och återkopplas när volymen är klar. Mängden data som överförs kan växa snabbt, men en bandbredd Mätaren kommer påminna er om de överensstämmer så klokare val som den månatliga ersättningen krymper ihop. Vissa program kommer även ljud användaren inställningsbara alarm.

Många bandbredd bildskärmar är freeware och kan minimeras till aktivitetsfältet där en liten ikon graf kommer att fortsätta att visa en avläsning. Genom att klicka på ikonen öppnas ett popup där informationen är lättare att uppfatta. Programmen i allmänhet låta detta fönster för att kunna konfigureras att stanna på toppen av alla andra fönster och bli delvis transparent, vilket gör bandbredd bildskärmen är mindre påträngande.

Du kanske upptäcker att en viss shareware Skärmen har en funktion som du verkligen gillar, vilket gör det värt det låga pris. Minst ett populärt program tillåter valfritt för användaren att placera ett realtid graf avläsning i den tomma delen av det övre verktygsfältet i webbläsaren. Detta ser inte bara cool, men det är mycket funktionella, vara i användarens konstant synhåll utan att skymma värdefull fönster utrymme.

Om vill prova en bandbredd bildskärm, ta dig tid att undersöka den mångfald av program som finns tillgängliga. Choice kommer vanligtvis ner till personliga preferenser, eftersom de flesta meter leverera samma grundläggande information med olika layouter och gränssnitt. Kom också ihåg att de flesta shareware program erbjuder gratis provanställningar att prova program innan de bestämmer sig ett köp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.