Vad är din datalagring?

hårddiskar, CD-R och säkerhetskopiering på band är alla hela tiden blir billigare. Behovet för online datalagring men ökar. Online datalagring tjänar fyra huvudsakliga syften. Den fungerar som en extra flexibel källa till datalagring, ger det en backup mekanism, och det fungerar som ett enkelt sätt att dela data med andra.

Visserligen är fysisk, är lokal lagring billigt, online datalagring är lätt att expandera. När du når kapacitet, helt enkelt köpa ytterligare utrymme. Utan denna bekvämlighet skulle det vara nödvändigt att köpa in och installera ytterligare lagring hårdvara.

Online datalagring som ett fördelningssystem är också lämplig för privatpersoner och företag. Du kan använda den för något så enkelt som att dela elektroniska semesterbilder med familjemedlemmar, eller om du är ett litet företag kan du ge lösenordsskyddad tillgång till affärs-filer till partner eller kunder.

Online datalagring ger också användaren tillgång till data från vilken plats som helst som har tillgång till internet. Med tillgång till Internet caféer i hela världen kan du komma åt dina data från nästan var som helst.

En av de största fördelarna är dock backup. Tyvärr genomför regelbundna säkerhetskopior är en av de sakerna alla rekommenderar, men få människor faktiskt gör. Och när en säkerhetskopia görs, är oftast, säkerhetskopierade data lagras på samma plats som datorn. I händelse av en katastrof, både datorn och säkerhetskopian skulle lätt gå förlorade.

Webbtjänster lagring av uppgifter ska vara tryggt, och lösenordsskyddade. Vissa föredrar att lägga till ett extra mått av säkerhet genom att erbjuda användarna ett lösenord sätt som genererar ett lösenord som endast används en gång och sedan kastas överbord. Det är oftast väldigt lätt att använda och ger ett enkelt, webbaserat gränssnitt för dig som vill arbeta. Och naturligtvis kan det nås från vilken dator som helst i världen, så länge du kan autentisera in i systemet.

En elektronisk datalagring säljaren vanligen har en helt styrd och säker lösning med 24x7 stöd och övervakning. Anläggningen i sig bör ha sin egen överflödiga backup.

Det finns olika nivåer av online datalagring. För icke-känsliga uppgifter, är grundläggande lagring och åtkomst tillräckliga. Om känslig information lagras, kan ytterligare säkerhet krävas, såsom kryptering, eller två-faktor autentisering. Även om data sänds över Internet, stark kryptering teknik kommer att se uppgifterna förblir privat.

För organisationer som sysslar med tung databehandling, levande offsite lagring av data kommer att ge realtid backup. I denna strategi gäller transaktioner skickas samtidigt till din huvudsakliga datorer och backup webbplatsen.

I händelse av förlorade filer, återvinning lätt, normalt krävs bara ett par musklick. I de fall ett stort antal filer har försvunnit, de datalagring operatören erbjuder vanligtvis Möjligheterna att transportera data på en CD till kunden.

Katastrofplanering experter erkänner behovet av offsite backup som en del av katastrofplanen. Katastrofer som bränder och översvämningar, eller cyberattack, kan vara förödande för ett företag oavsett storlek, om det inte finns någon redundans strategi på plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.