Vad är digital lagring?

Online digital lagring är ett webbaserat cache där enskilda användare kan lagra olika typer av elektroniska dokument. Några av dessa platser är gratis, medan andra kräver en liten avgift på en månad eller år. Lagringsplatser av denna typ kan användas som en backup till annan datalagring alternativ, eller fungera som en samlingsplats för bilder och andra dokument kul att användaren föredrar att inte lagra på en hårddisk eller CDR. De områden drivs antingen gratis eller för-pay-tjänster, med alla data ligger på en eller flera externa servrar, vilket möjliggör enkel hämtning från hela världen.

Det finns flera praktiska skäl till varför online datalagring är så populär. En har att göra med enkel tillgång till bilder, dokument och andra medier med mer än en individ. Till exempel, en affärsverksamhet som bedrivs i en virtuell miljö kan välja att lagra anställdas uppdrag, olika typer av bolag säljmaterial, eller tom poster under lösenordsskyddade konton på en digital lagringsplats. Genom att välja att lagra viktiga data på detta sätt, bemyndigade anställda har tillgång till de handlingar dygnet runt, utan att behöva vänta på att någon ska överlämna dem från en central server på företagets huvudkontor.

Man kan också hålla viktiga personliga dokument som lagras på digitalt lagringsplatser. Elektroniska kopior av levande testamenten, försäkringar, och sista testamenten kan laddas upp och hålls som en backup till den hårda kopior. I händelse av att något händer med originalversioner, kan de elektroniska versionerna tillgängliga och kan skrivas ut relativt lätt.

Online digital lagring erbjuder även en praktisk lösning för att skapa virtuella fotoalbum, spara musikfiler, och i allmänhet skapa en samling av online-media som kan nås från vilken dator som helst. För folk som ständigt flyttar från en stationär till en bärbar dator och vidare till en handhållen apparat, är förmågan att få tillgång till lagringsplatsen och använda media mycket praktiskt.

Det finns vissa meningsskiljaktigheter om huruvida denna typ av fjärrkontroll lagringslösning är faktiskt en bra idé. En av de viktigaste invändningar mot denna typ av fjärrkontroll datalagring är den upplevda otryggheten. Belackare notera att även när områden skyddas med lösenord och andra säkerhetsåtgärder, är det fortfarande möjligt för hackare att bryta koder och komma åt filerna som lagras på webbplatsen. Av denna anledning vissa företag och även privatpersoner är försiktiga med att lagra konfidentiell elektronisk för hämtning via Internet.

I allmänhet är de gratis online digital lagring webbplatser erbjuder begränsat lagringsutrymme per användare, och kan ha lite mer än rudimentära säkerhetsprotokoll. När den elektroniska data du vill lagra sådant som musikfiler eller din semester gåva att ge listan kan risken anses vara acceptabel. Skulle dock om du vill använda webbplatsen för digital lagring av dina mest omhuldade fotografier eller att fungera som en depositarie för dokument som innehåller patentskyddad eller privat information, din bästa insats är att gå med en avgiftsbelagd digital lagring webbplats som erbjuder större säkerhet och mer lagringsutrymme.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.