Vad är datorsimuleringar?

Datorsimulering har tre betydelser. Datorsimulering kan hänvisa till ett datorprogram som simulerar en abstrakt modell så att den kan studeras och analyseras. Det kan också hänvisa till en 3D-datorgrafik modell, för att representera ett tredimensionellt objekt med hjälp av speciella dataprogram. Slutligen kan datorsimulering hänvisa till den praxis som kallas tävlan i vilka funktioner ett visst system återges på ett annat system.

en datormodell, även känd som en beräkningsmodell , är en datorsimulering används ofta inom naturvetenskap och samhällsvetenskap som en förlängning av matematisk modellering. En datorsimulering av denna typ skapar en provtagning av representativa resultat eller sekvenser av händelser i situationer då spela ut alla möjliga konsekvenser av modellen är orimlig, och modellerna kan vara mer eller mindre abstrakt. Datamodeller används i biologi, kemi och fysik, samt ekonomi och psykologi. Den typ av datormodeller klassar dem baserat på en uppsättning av fyra variabler. Är de stokastiska eller deterministiska? steady-state eller dynamisk? kontinuerliga eller fritt? lokalt eller distribueras?

Datorsimuleringar i form av 3D-modeller används inom sjukvården, vetenskap, arkitektur, och mest populärt, i filmer, dataspel och videospel. De flesta 3D-modeller ta en av två tillvägagångssätt. Å ena sidan kan de visa ett objekt som fast, definiera den genom dess volym. Alternativet är att visa gränsen eller skal av ett objekt. Detta är den dominerande modellen för spel och film.

3D-modeller kan bildas på olika sätt. Precis som några lära-att-göra böcker, de kan också baseras helt på mycket grundläggande geometriska former. Även om ritningen böcker använda cirklar, fyrkanter, trianglar och andra 2D-modeller, datormodeller skulle använda bollar, kuber och pyramider, till exempel. Denna typ av modellering kallas primitiver eftersom den är begränsad till att använda primitiva eller grundläggande former.

Det finns tre andra typer av modell formation. En är NURBS (nonuniform rationell B-spline), som grundades av två ingenjörer som arbetade för franska biltillverkare, Pierre Bézier och Paul de Casteljau. Bézierkurva val att publicera hans arbete resulterade i hans namn är nära förknippade med kurvor. NURBS används i datorstödd design (CAD) program samt program för tillverkning, teknik och animation.

Splines och patchar modellering liknar NURBS, med den yta som definieras av krökta linjer. Månghörniga modellering utgör ett månghörnigt maska genom att använda linjesegment för att ansluta noder. De används i många 3D-modeller, men kan bara ungefärliga krökta ytor, eftersom varje polygon är plana.

Den typ av datorsimulering kallas tävlan kan tillåta en enhet att imitera en annan. Detta är användbart till exempel i det fall där en viss kringutrustning märke har marknadsdominans och kringutrustning från andra märken kan emulera den dominerande enheten för enkel användning. Programvara emulatorer för att köra Apple-program på andra plattformar och Windows-programvara på Apple Macintosh-datorer är en annan användning för denna typ av modellering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.