Vad är brandväggar?

brandväggar är informationssäkerhet system som ständigt övervakas och uppdateras av dator analytiker. Liksom typiska brandväggar, de är mjukvara, hårdvara eller en kombination av båda för att förhindra obehörig åtkomst till och från ett privat nätverk. Men, brandväggar vanligtvis administreras av en tredje part specialiserat på informationssäkerhet. De flesta brandväggar används av företag som har behovet av och budgeten för omfattande skydd denna typ av system erbjuder.

Konsument-nivå brandväggar är oftast i form av program som köpts på hemelektronik eller dator butiker utbud och installeras på en hemdator. För nästan alla hem nät, erbjuder denna typ av brandvägg gott skydd mot oönskad åtkomst. För företag med flera datorer anslutna till Internet dygnet runt, och med känsliga data, t. ex. personlig eller kreditkortsinformation lagras i deras system, brandväggar är avgörande för att hålla information säker. Konsument-nivå brandväggar är helt enkelt inte att hantera den mängd trafik som genereras av en verksamhet med många nätanvändare eller flera platser. Stora företag kan ha tillräckligt med analytiker att tilldela personal för att utforma, installera och underhålla brandväggar på plats. För mindre företag kan dock byggande och underhåll av brandväggar måste läggas ut på entreprenad.

brandväggar som underhålls av andra företag kan ett företag att fokusera på dag till dag operationer utan att behöva ägna tid eller ekonomi att anställa personer och utbildning av anställda för att hantera säkerhetssystemet i lokalerna. De erbjuder också den sakkunskap och erfarenhet av utbildad säkerhetspersonal proffs. När ett utomstående företag har valt ett inledande samråd och säkerhet revisionen utförs för att bestämma ett företags behov. De brandväggar sedan byggda och installerade. Bra brandväggar använder state-of-the-art teknik, såsom anpassade processorer, för att se till att brandväggen ger skydd än det konsument-nivå programvara utan att skada nätverkets prestanda.

När brandväggen genomförs i nätverket, externa analytiker hantera alla områden av brandvägg underhåll, inklusive programuppdateringar och felsökning. Om eventuella säkerhetsproblem uppstår, behandlas de omedelbart. Runt-runt övervakning och hot svar är inbyggd i kostnaden för de flesta brandväggar.

Det bästa brandväggar ger snabba svar på alla nödvändiga ändringar i säkerhetspolitiken, attacker på nätverket, eller omkonfigureringar nödvändiga på grund av användaren förändringar. Leverantörer måste även rapporter så att brandväggen prestanda, liksom åtföljande stöd, kan utvärderas. Andra överväganden vid valet av brandväggar innehålla information backup och maskinvaruersättning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.