Vad är Webbsida underhåll?

Webbplats underhåll är en verksamhet som är utformad för att hålla en webbplats i trim. Det kan ske regelbundet eller planeras efter behov. I vissa fall tillgång till webbplatsen kan tillfälligt begränsas samtidigt som underhåll utförs, i vilket fall ett meddelande kan skickas till användarna i förväg för att göra dem medvetna om att området inte kommer att finnas tillgängliga under en viss tidsperiod på en viss dag.

En anledning till att utföra hemsida underhåll är att uppdatera. Det är viktigt att hålla informationen aktuell, och att se till att de system som används för att driva webbplatsen finns också aktuella. Med de senaste programmen på backend kommer att hålla hemsidan säkrare, förutom att underlätta för människor att följa med i utvecklingen. Det kommer också att förbättra användarupplevelsen på hemsidan, vilket kan vara mycket värdefullt för webbplatser som vill bygga och behålla stora användarbas baser.

Om en webbplats kommer att stängas samtidigt som det brukas på, det kan tas i underhåll läge. Under denna tid, visas ett meddelande på sajten som förklarar att det är för tillfället inte tillgänglig, helst med ett meddelande som anger när webbplatsen kommer att vara tillbaka. Under underhåll läge, kan större webbplats underhållsåtgärder skall utföras utan att behöva oroa sig för att hålla webbplatsen funktionella för användare vid samma tidpunkt. På webbplatsen underhåll kan omfatta allt från att byta ett content management system för att installera nya verktyg på webbplatsen.

Underhåll utförs också när det finns ett hot mot säkerheten. Underhållet kan göras för att stänga ett säkerhetshål, att lösa problem som orsakas av en hacker, och en rad andra orsaker som rör säkerhet. I detta fall är det viktigt att ta platsen offline så att problemet helt kan utforskas utan oro för störningar. Vissa säkerhetsproblem kan startas automatiskt underhåll läge om de misstänker att platsen har äventyrats, för att förhindra ytterligare skador och för att skydda användarna från skadliga händelser.

Regelbundet hemsida underhåll är avgörande för funktionen hos en webbplats. Om människor skjuta upp underhållsåtgärder kan de finna att de har mycket mer arbete att göra när de fattar beslut att det är dags att uppdatera sina hemsidor. Många content management system inkluderar inbyggd underhåll funktioner som gör det lätt, som automatisk updaters som kommer att hämta och installera uppgraderingar när du klickar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.