Vad är Visual Programming?

Visuell programmering är att skapa ett datorprogram genom att använda illustrationer element. Traditionellt är ett program en sekvens av text uttalanden för att uppnå ett visst resultat eller lösa några problem. Programmeringsspråk har ofta särskilda sätt att representera det arbete som skall göras vilket leder till komplexitet. Visuell programmering försök att göra skapandet av programmen enklare.

Tänk en sökning utförd inom en hemsida där en ruta används för att mata in text. När användaren skriver in en karaktär, ett antal förslag visas nedanför textrutan. En visuell program för att uppnå detta skulle göra det möjligt för programmerare att placera ett antal lådor på skärmen, pilar en för varje uppgift, och använda för att ange flödet mellan uppgifterna.

Den första rutan på skärmen tyder på att det väntar på åtgärder från användaren. När ett tecken skrivs flödet kommer att hänvisas till en låda som avgör om karaktären är giltigt. Om karaktären är giltig då flödet kommer att hänvisas till en annan ruta på skärmen som söker i databasen.

Söka i databasen skulle själv ha ett antal underaktiviteter. Genom att klicka på rutan för databassökning skulle ta upp en ny skärm för att låta programmeraren ange dessa underaktiviteter och flödet mellan dem. Aspekter som att stoppa sökning när ett fast antal förslag återfinns i eller ger upp sökandet när inte tillräckligt med förslag finns i en viss tid, skulle betraktas och behandlas av programmerare i detta fönster.

Ett datorprogram har många aspekter att det förutom åtgärder och flöde. Dessa inkluderar relationer mellan data, delning av data med andra program, att sprida arbetet bland resurser och sammankoppling av grafiska element för enkel användning. En uppsättning text uttalanden inte alltid hantera alla dessa åtgärder på ett smidigt sätt och det kan inte vara lätt för andra programmerare att förstå alla konsekvenser. Visuell programmering försök att ta itu med de flesta av dessa aspekter.

Det finns många språk som möjligt programmering göras visuellt. Typiskt, visuell programmering språk är: Tersus för webbapplikationer, MVPL för robotteknik, LabVIEW för vetenskapsmän, och SynthMaker för ljud verktyg. Det finns visuella språk för programmering handhållna och inbäddade datorer. Men Visual C # eller Visual Basic är inte visuella språk. Även populära, tillåter man bara på skärmen placering av föremål som användaren interagerar.

visuell programmering har kritiserats för att göra program leksak-liknande och för det antal visuella element som kan visas på en skärm på en gång. Den Deutsch Limit visar att ungefär 50 element kan visas. Precis som texten programmeringsspråk har utvecklats finns det löfte som visuellt språk också kan möta dessa utmaningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.