Vad är Upphandling Software?

Det finns två huvudsakliga typer av upphandling programvara: elektronisk upphandling eller logistik. Upphandling programvara är vanligtvis del av ett Enterprise Resource Planning (ERP) lösning eller redovisning paket. De flesta program leverantörer erbjuder en fullt integrerad lösning som innehåller inköpsverksamhet i redovisningssystemet. Fördelen med denna typ av programvara är förmågan att korrekt rapportera om alla ekonomiska åtaganden på någon punkt.

upphandling eller inköp är all verksamhet som avser förvärv av varor och tjänster för användning av verksamheten. En standard upphandlingssystemet tillåter användare att skapa köpa rekvisition, varor kvitton, inköpsorder och fakturor. Returnerade varor, memos kredit, och leverans bekräftelse är alternativen ofta ingår i denna typ av programvara. Det bästa upphandling Programmet innehåller betydande rapportering funktionalitet, automatiska godkännande flöden arbete och engagemang spårning.

Elektronisk upphandling eller e-upphandling är en upphandling programvara som används för att köpa varor från andra leverantörer via sina webbplatser. Vanligtvis loggar användaren in i en intern elektronisk upphandling lösning ansluten till bokföringsprogram. Användaren kan välja från en lista över godkända leverantörer och bläddra sina kataloger för produkter. Vid val av produkter är de poster som noteras i elektronisk upphandling programvaran.

Användaren är skyldig att tilldela den interna redovisningen till objekten i varukorgen. Den interna godkännandeprocess är då utlöses, normalt med automatisk e-post eller relaterade verktyg. Efter godkännandet är en elektronisk beställning skickas till leverantören. När objekt tas emot, loggar användaren tillbaka till elektronisk upphandling för att behandla varorna mottagits.

elektronisk fakturering processen tillåter godkända företagen att lämna sina fakturor direkt till kunden elektroniskt. De flesta system har en automatisk process för att säkerställa att endast order som har mottagits har skickats in för betalning. Andra företag kräva att varje faktura som skall manuellt granskas och godkännas innan de behandlas för betalning.

Elektronisk upphandling programvara har haft en enorm tillväxt under de senaste fem åren och förväntas fortsätta att öka. Det finns betydande besparingar tillgängliga för institutioner som inför elektronisk upphandling. Besparingarna är både svårt dollar besparingar på grund av minskad tid att hantera fakturor, och mjuka dollar besparingar till följd av minskad arbetstid det tar att behandla en beställning. Standard upphandling programvara är en vanligt förekommande kontrollmekanism för att spåra utgifterna verksamhet och övervaka de priser som leverantörerna tar ut, samt att garantera politisk följs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.