Vad är Threat Management?

Threat Management är en strategi för nätverkssäkerhet som integrerar ett antal olika metoder för hot som syftar till att omintetgöra dem innan de faktiskt kommer in i systemet. I stället för att hantera hot från fall till fall, fokuserar hantering av hot om att göra det övergripande systemet säkrare, för att stoppa hot i deras spår och avskräcka personer som kanske försöker att kompromissa systemet. Det finns ett antal metoder som kan integreras i en framgångsrik hantering av hot strategi, och flera företag som specialiserat sig på att ge råd om att inrätta dessa typer av system.

Ett antal olika saker kan utgöra ett hot mot nätsäkerheten. Vissa är uppenbara, virus, trojaner, skräppost och maskar som träder ett system kan äventyra säkerheten och eventuellt anpassa systemet ned medan människor itu med dem. Andra trådar kan innehålla saker som säkerhet läckor från slarvig medarbetare inom nätverket, intrångsförsök och phishing. Threat Management erkänner alla dessa möjliga problem och skapar garantier mot dem.

En teknik innebär en kraftigt förstärkt brandvägg som är utformad för att avvärja hot. Vid porten till nätverket, programvara som läser av för skadliga program och andra problem kan genomföras så att hot aldrig komma in i nätverket. På samma sätt kan ett system som övervakar och reagerar på aktivitet även installeras för att förhindra att människor som hackare från att komma in i systemet. En annan aspekt av hot förvaltning innebär regelbunden uppdatering av programvara med den senaste informationen om hot, så att den kan reagera snabbt.

Målet är att förhindra intrång genom att bo före och omintetgöra hot, snarare än att hantera dem när de är redan inne i systemet. Det kan vara en utmaning, men i slutändan billigare än att hantera följderna av något som har förts in i systemet. Mycket av hantering av hot kan också uppnås genom automatiserade system, vilket gör att nätverksadministratörer att fokusera på ovanlig aktivitet och tillgodose behoven hos nätanvändarna, snarare än på barnpassning i nätverket som helhet.

Företag som erbjuder konsulttjänster inom detta område kan upprätta system hot ledning, anställda tåg, och erbjuder fortlöpande råd och stöd. Vissa företag kan också administrera systemen hantering av hot på distans för sina kunder, tillämpa sina kunskaper och kontakter för att hålla systemen igång så mycket som möjligt. Människor som är intresserade av att arbeta inom detta område bör vara innovativ och snabbt tänkare som kan fortsätta flera steg före alla situationer, förutse problem innan de uppstår snarare än att reagera på dem i efterhand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.