Vad är Snowshoe Spamming?

Snowshoe spam är ett spam teknik där spammaren använder ett brett utbud av IP-adresser för att sprida ut spam belastning. Den stora spridningen av IP-adresser gör det svårt att identifiera och fånga skräppost, så att åtminstone en del av att nå e-post inkorgar. För företag som specialiserat sig på fångstmetoder spam, är snösko spam särskilt skadliga eftersom det är svårt att fånga den med traditionella spamfilter.

snösko är faktiskt en utmärkt analogi för att beskriva detta spam teknik. Snöskor är utformade för att sprida en stor vikt inom ett brett område för att bäraren inte bryta skorpor av snö och is, och snösko spam distribuerar ett brett belastning av spam över ett varierat utbud av IP-adresser i stort sett samma sätt. Liksom alla spammare, snösko spammare förutse att vissa av deras oönskade e-postmeddelanden kommer att fastna i spamfilter. Snowshoe spam ger fler e en chans att nå fram till en inkorg, där den kan nå en datoranvändare.

Att sätta upp en snösko spam operation kräver en del resurser och kunskaper, som spammaren måste ha tillgång till en matris av IP-adresser. Snowshoe spammare använder vanligtvis ett sortiment av domäner, som kan kopplas till olika servrar och leverantörer för att ytterligare sprida skräppost belastning. I ett urval av e-post skickas med en snösko spammare, upprepa IP-adresser är ganska sällsynt, vilket innebär att filter måste koncentrera sig på innehållet snarare än avsändaren, för att fånga spam.

Berättigade leverantörer av e-tjänster använder ett mycket smalt spektrum av IP-adresser för att skicka e-post. Detta betraktas i allmänhet som ett tecken på integritet är användning av tydliga upplysningar om vem som äger den ursprungliga domänen. Däremot innebär snösko spam ofta områden som är dolda bakom lager av anonymitet, vilket gör det svårt att spåra ägaren och rapportera missbruk. Särskilt i länder med anti-spam lagstiftning, spåra upp de ansvariga för spam, spionprogram och andra skadliga aktiviteter kan vara väldigt svårt, eftersom förövarna är bra på att täcka sina spår.

Flera anti- spam försök har inriktats på särskilda domänregistreringsföretag och värdar. Vissa ombud är ökända för att underhålla spammare, och genom att identifiera ett stort antal spam platser i sina kundlistor, anti-spam förespråkar hoppas ta ner dessa webbplatser eller förnedra registratorn i skärpa sina användarvillkor. Snowshoe spam ibland utsätter ett systemfel med en viss värd, som anti-spam förespråkar inse att stora mängder spam kommer från områden som förvaltas av samma bolag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.