Vad är RAID Data Recovery?

RAID stod ursprungligen för Redundant Array av billig diskar. Det var ett sätt att skriva data i en serie billiga hårddiskar sådan att om en enhet misslyckades skulle uppgifterna inte förloras. Detta innebar dubblera vissa uppgifter, därav uttrycket "överflödig". Under senare år har uttrycket har formulerats så att Independent ersättas Billig . Detta berodde huvudsakligen för att marknadsföra sig för att förhindra att människor tänker på RAID som en billig, och därmed låg kvalitet, lagringslösning.

Ett stort problem med detta system är att det fungerar på grund av att enheterna oftast misslyckas att effektivt slumpmässiga tidpunkter. I verkligheten är det inte ovanligt att flera enheter i en RAID-uppsättning misslyckas med kort följd. Detta är ett särskilt problem om enheterna kommer från samma ursprungliga producerat parti.

De flesta människor använder en RAID-uppsättning tenderar att inte ha så rigorösa en back-up system som med fristående enheter. Det är främst på grund av kostnaderna för att säkerhetskopiera de enskilda diskar i en RAID-uppsättning kan uppväga den minskade förbrukningen av med RAID i första hand. Detta innebär att användare kommer troligen att få förlita sig på RAID dataåterställning i händelse av att tillräckligt diskar är skadade att påverka hela systemet.

Det finns två huvudtyper av skador som RAID data recovery syftar till att rätta till. Logiska skador är när ett problem, oftast ett strömavbrott, skär en skiva halvvägs skrivning av data. Detta innebär att mönstret för data på disken kommer inte att matcha upp strukturen datorn förväntar sig, vilket kan orsaka det problem i hanteringen och behandlingen av uppgifterna. Detta kräver vanligen en mjukvarubaserad lösning där ett program som analyserar dem och räknar ut hur det bör vara korrekt placerade.

En annan typ av skada är fysiskt, oftast när ytan av en hårddisk är skadad på något sätt. RAID dataåterställning tekniker avsedda för sådana skador finns att försöka ersätta minimal mängd av disken yta att göra enheten läsbar igen. Detta kommer nästan alltid att innebära en viss data går förlorade, men processen är utformad för att hämta så mycket som möjligt. En annan metod är att använda särskilda program som kan samla in alla uppgifter som blir kvar på hårddisken, även sådant som inte är tillgänglig för en standard operativsystem, och sedan sammanställa det i en disk bildfil. Denna kan sedan skrivas till en ny enhet som kommer att vara så nära originalet som möjligt.

När du använder en RAID dataåterställningsföretag kolla noga för att se hur prisstrukturen fungerar. I många fall kan kostnaderna variera kraftigt beroende på hur omfattande skadan är och därmed hur mycket arbete krävs för att återställa data. Av denna anledning är det oftast bäst att använda en tjänst som erbjuder en kostnadsfri kontroll och offert men inte påbörja återhämtningen tills du har kommit överens om ett pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.