Vad är Quick Fix Engineering?

Quick Fix Engineering (QFE) är en Microsoft ®-baserade begrepp som avser ett system för uppdateringar för programvara. Detta innebär att när en konsument köper en produkt om buggar hittas eller andra problem presenteras, kan de ta emot automatiska uppdateringar via e-post eller uppdatera verktyg. Dessa uppdateringar kan sedan installeras på köparens dator för att lägga till bättre funktioner till programmet eller fastställa funktioner som inte uppförde sig korrekt.

I många fall är Quick Fix Engineering användas för att fastställa säkerhetshål i en programvara. Dessa korrigeringar erbjuds som nedladdningar till kunder i syfte att reparera eventuella fel funktion eller en funktion som kan utgöra en säkerhetsrisk. De flesta gånger är dessa korrigeringar görs på ett kund-till-kund grunden istället för att erbjuda dem till en mängd program användare.

Ibland Quick Fix Engineering faktiskt skapar fler problem än det löser. Nya buggar kan införas via den nya nedladdningar, och sedan ytterligare hämtningar skall upprättas och skickas för att reparera den nyinrättade buggar. Vissa Quick Fix Engineering system ger ett alternativ som tillåter användare att avinstallera den nya nedladdningar, vilket återställa programmet till sitt ursprungliga skick.

Konsumenterna kan få betala en extra avgift för att få uppdateringar för programvara eller att begära en rättelse för ett problem de har. Oavsett om du registrerar dig för ett sådant program är befogat beror på användaren. Till exempel kan någon som använder ett ordbehandlingsprogram för hemmabruk det inte nödvändigt att fastställa något glapp i programvaran. Ytterligare en person, men som använder mjukvaran för viktiga affärer korrespondens eller för att skapa avancerade dokument kan behöva allt ska fungera felfritt. Priser för snabb lösning paket varierar.

Det kan finnas vissa företag som inte betalt för Quick Fix Engineering tjänster. Även om termen myntades av Microsoft ®, de flesta program skaparna erbjuda någon form av quick fix paket. Open source freeware, till exempel, skapas ofta av många programmerare. Detta ger ett stort utrymme för fel att krypa in i mixen. Dessa program designers är oftast glada att kunna erbjuda en lösning på de problem som uppstår i programvaran, dock.

För att få en snabb lösning plåster eller reparation, är det vanligen nödvändigt att kontakta programvaran maker. Om Quick Fix Engineering är inte tillgänglig från denna person, det kanske inte mycket som kan göras om inte mjukvaran är öppen källkod. Ofta är programmerare inte rätt att manipulera med ett annat företags programvara såvida de inte beviljats tillstånd skriftligen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.