Vad är Processrätt teknik?

tvister teknik refererar till en mängd olika elektroniska system som används av olika parter i rättsprocessen. Ett exempel är att av datorgenererade animationer används i vittnesplikten. En annan är programvara som används för att organisera och sortera rikedom av dokumentation som används i försöken. Det finns också exempel på teknik som används av rättsväsendet självt.

Datorer används allt mer för att skapa animerade rekonstruktioner av händelser. Detta kan ge en jury för att få en bättre förståelse för hur en händelse ägde rum. Till exempel kan en animation visar vad som tros ha hänt i en trafikolycka. Stödet kan också visa var skott avlossades från under en olycka med en stor folkmassa.

Fördelen med sådana system är att de kan visa en tredimensionell, realtid skildring av en händelse som inte fångas på film. Detta görs vanligen med hjälp av fotografier och teknisk bevisning för att bygga upp ett händelseförlopp och sedan skapa en animering för att fylla luckorna. En nackdel av sådana tvister teknik är att en advokat får frågan om hur tillförlitlig den är, dvs den person som skapar animationen måste ha en tydlig förteckning över vilka uppgifter som användes för att skapa den.

Litigation teknik är också användbart för att hantera den stora mängd dokumentation som skapats i en rättegång. I de flesta fall, det finns mycket mer dokumentation än vad som framgår helt enkelt titta på händelserna i rättssalen sig. Detta beror på att jurister behöver dokument att täcka alla möjliga frågor eller utmaning som kan uppstå i ett fall.

En annan fördel med elektroniska dokumentationssystem är att det är betydligt snabbare att söka efter specifika detaljer begravd bort i massan av information. Samt ha en praktisk nytta, kan detta bidra till en jurist chanser till seger. Eftersom de inte behöver söka igenom flera pappersdokument för att kontrollera en viss detalj under förhör, kan de visas betydligt mer säkra på de saker som de gör. Detta kan påverka en jury att tro dessa punkter är mer trovärdiga.

En annan form av tvist teknologi används av domstol reportrar. Detta är människor som arbetar för rättssystemet och att de offentliga transkriptioner av domstolen, snarare än journalister som täcker ett fall för en tidning. En teknik är stenografi, där reportern använder en särskild skrivmaskin som bygger på ljud istället för bokstäver, vilket gör det mycket snabbare att skriva när användaren är färdigutbildad. En annan teknik är röst skrift, där reportern talar ord varje vittne hjälp av en speciell maskerad brännare som blockerar någon annan från att höra deras röst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.