Vad är Manchester Encoding?

Manchester-kodning är en typ av digital kodning som används i dataöverföringen. Inom strukturen för Manchester kodning av uppgifter är bitar i överföringen representeras av en rad stater som förekommer i en logisk följd. Denna syn på dataöverföring är något annorlunda, eftersom många kodning metoder tenderar att ge en hög eller låg tillstånd av spänning på varje bit och använda informationen som kriterierna för att verkställa överföringen av bitar.

Tillsammans med en skillnad i hur data redovisas och skickas, Manchester kodning även till att vissa perimetrar som påverkar översändningen. Det första finns det en standard i stället för längden på varje databit som ingår i överföringen. På grund av denna standard är slutresultatet att signalen arbetar med Manchester-kodning är egenföretagare klocka.

För det andra bestämmer strukturen för Manchester kodning tillståndet i stycke baserat på ledningen av överföringen i förhållande till placeringen av bitar. I huvudsak kan denna övergång gå i en riktning låg till hög, eller högt till lågt. Riktningen beror ofta på systemet som tar emot uppgifterna och kommer att variera. Manchester kodning kan för denna variabel och funktioner därefter.

En av de största fördelar med att använda Manchester kod inställning till dataöverföring egna klocka komponent. Denna process för synkronisering och timing den takt och riktning överföring kan bidra till att minska risken för flera typer av data misslyckas. Framför allt hjälper Manchester kodning att minska den totala felprocenten under själva sändningen, vilket bidrar till att bevara dataintegriteten. Manchester kodning också förstås att öka den övergripande tillförlitligheten av överföringen, på grund av yttre gräns som finns för att styra hastighet och tidpunkt för överföringen.

Förutom fördelarna med att använda Manchester kodning, vissa programmerare gör notera en potentiell nackdel i processen. Manchester kodning innefattar överföring av mer databitar än var en del av de ursprungliga uppgifterna signal. Även om detta inte brukar orsaka problem i många fall, det finns de som tror att införande av ytterligare bitar kan påverka integriteten hos de data på ett sätt som inte syns vid tidpunkten för överföringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.