Vad är Live Streaming Media?

Live streaming media är överföring via Internet av video av en händelse när det händer. Streaming är en form av online-video där webbplatsens skickar videofilmer till en användares dator "on the fly" snarare än som en fullständig fil. Det kan liknas vid skillnaden mellan att titta på en TV-show som sänds och titta på en DVD.

Live streaming media är annorlunda än on-demand streaming. Med den senare har innehållet tidigare har konstaterats. Som användaren använder då det vid en tidpunkt som de själva valt, men det är fortfarande strömmas till sin maskin i stället ner som en komplett fil. YouTube är förmodligen den mest kända on-demand streaming webbplats.

Kvaliteten på live streaming media kan vara mycket varierande. En faktor som påverkar är den teknik som tillverkarna av innehållet har använts för att producera strömmande filen. I vissa fall kan det medvetet hålls till ett litet fönster storlek eller låg upplösning.

Kvaliteten påverkas också av hur mycket bandbredd som webbplatsen har köpt för att överföra innehållet. I allmänhet betalas strömmar kommer att bli bättre kvalitet. Detta beror delvis betalas kunder är mindre toleranta mot stamning eller lågupplöst video. Men det är också därför sajt betalt för innehåll kommer att veta exakt hur många människor kommer att titta på och därför inte riskerar att inte ha tillräckligt med bandbredd.

Det finns två olika sätt att se på live streaming media . I ett system är innehållet endast tillgänglig direkt via den berörda hemsida, ofta med hjälp av programvara som är inbyggd i själva sidan. I ett annat system, kommer tittarna att kunna titta på videon via sina egna fristående mediaspelare. Webbplatsen kommer antingen finnas länkar för att öppna videon i programvaran, eller kommer att tillhandahålla en webbplats adress för själva videon som användaren sedan skriver i sina spelare.

Live Internet streaming används också olagligt att sända TV-bilder, särskilt av pay-per-view-evenemang. Kvaliteten på dessa vattendrag är ännu mer varierande och, naturligtvis, det är mycket svårare eller omöjligt, att klaga eller vidta rättsliga åtgärder om du inte får vad du lovat. Medan vissa illegala strömmar innebär direkt anslutning till ett kabel-TV-foder av det relevanta programmet, annat arbete genom att helt enkelt peka en webbkamera på en TV-skärm som visar bilder.

Med legitima live Internet streaming, vissa webbplatser kan införa restriktioner för vilka webbplatser som innehållet kan visas i. Detta är vanligtvis ned till sändningsrättigheter som omfattar de länder där området har tillstånd att sända filmen. Dessa begränsningar är inte populära hos användare som tror internationella gränser inte bör tillämpas på Internet. Några av dessa användare hitta sätt att dölja sina datorns placering så att de kan titta på bilderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.