Vad är Information Overload?

mycket information ges en beskrivning av fenomenet där så mycket information har hämtats in av den mänskliga hjärnan att det blir nästan omöjligt att bearbeta den. Alvin Toffler, en akademisk från Ryssland, krediteras med myntat begreppet. Eftersom uttrycket användes första gången har det blivit mycket populärt, särskilt i dataåldern, även om vissa säger för mycket information är mer en tid och presentation fråga, än en faktisk data fråga.

Anledningen till att oron för mycket information har blivit så vanliga i dagens värld förklaras av komplexa kommunikationssystem tillgängliga för människor. Omedelbar kommunikation är tillgänglig via e-post, mobiltelefoner, textmeddelanden, snabbmeddelanden. Utöver detta, är de tusentals vetenskapliga tidskrifter på Internet, och ännu mer information distribueras fritt via bloggar och amatör webbplatser. När alla som anses, information byts till priser som aldrig tidigare upplevt.

Vidare, när man överväger dessa källor är mycket av den information som lämnas får inte vara originell. Som ett resultat, många gånger läsaren eller tittaren kommer att tillbringa tid att gå över uppgifter som redan mottagits från andra källor. Om det finns avvikelser, eller till och med små skillnader i hur informationen presenteras, kan detta skapa förvirring, som leder en individ att känna överväldigad. Detta är ett vanligt symptom skyllas på för mycket information.

De som lider av för mycket information kan komma från en mängd olika yrken och områden, men tenderar att vara de mest förknippad med studie-intensiva sysselsättningar, eller de djupt involverade i kommunikation. Till exempel skulle de kunna vara akademiker eller studenter som kan försöka göra för mycket forskning, genom att använda alltför många källor för snabbt. Läkare som forskar i en patients tillstånd eller behandling Alternativen kan också bli överhopad med allt material till sitt förfogande, kan som administrativ assistent hantera flera scheman och kommunikationskanaler samtidigt.

Trots att mycket information verkar vara ett verkligt problem för många människor, en del säger det verkliga problemet är tid överbelastning. Med andra ord är den information som sprids kan behandlas, men det finns helt enkelt inte tillräckligt med tid att göra det. Om så är fallet, är lösningen minskar inte intag av information, men ger mer tid för att bearbeta den. Avslappningsteknik och bättre tid ledning kan också kunna erbjuda en viss lättnad.

Ett annat problem vissa ser bakom alltför mycket information är helt enkelt hur informationen presenteras. Med TV-program och reklamfilmer utbildning miljontals hjärnor för flashiga bilder och scener som snabbt skära in och ut, att information blir ofta ganska ofullständiga. Därför måste hjärnan tillbringa en längre tid försöker ansluta ihop allt till en mer sammanhängande bild.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.