Vad är Identity Management?

Identitetshantering omfattar alla de processer som används för att skapa och hantera information konton systemanvändare. I informationssystemet världen inträffade skapandet av privata nät, där användarna fick identifiera sig med ett användarnamn och lösenord först. Endast som system utvidgas och datavetenskap växte till Internet i början av 1990-talet gjorde den roll som offentliga eller allmänna användaren utvecklas.

Som en följd av denna expansion har identitetshantering utvecklats från ett centralt styrda användar-ID som sköts av en "portvakt" i ett system av användardrivna självbetjäning. Användarna ansvarar nu för lösenord återställning och förvaltning, hämta en central funktion för systemunderhåll bort från den tekniska personalen och placera denna roll i händerna på användare. Att hantera denna förändring i processen, komplexa arbetsflöden kring hantering av användaråtkomst, godkännanden och account management har utvecklats.

Med den enorma expansionen i användningen av informationssystem i vardagen och på arbetsplatsen, identifiera förvaltningen har blivit allt viktigare. Den ursprungliga idén om en rad oberoende system ledde till ett oväntat problem. Med den snabba ökningen av antalet system, var antalet unika användar-ID användare krävs för att bibehålla mångdubblats.

Som svar på rädslan för säkerhetsöverträdelser, det krävs komplicerade identifiera förvaltning lösningar växte. Det minsta antal tecken i ett lösenord ökade liksom kravet på en kombination av bokstäver, siffror och tecken. Dessa förändringar gjordes i ett försök att minska effekten av datoriserade program för att bryta systemet identitetshantering. Denna förändring minskade faktiskt kvaliteten på den säkerhet som i en identitet förvaltningssystem, som användare enkelt skriva ner systemet namn, användarnamn och lösenord på papper eller i en annan programvara verktyg i ett försök att hantera dessa data.

Baserat på detta beteende och insikten att den nuvarande metoden inte längre användbar, kom längtan efter en inloggning för alla sammanlänkade system. En stor, centralt styrda systemet för identitetshantering ger användaren möjlighet att ha en enda inloggning, men tillgång till flera, oberoende system med ett användar-ID och lösenord. Flera metoder används för att genomföra detta koncept.

En fysisk nyckel eller pass, lagrade på ett USB-eller minne nyckel, i kombination med ett användar-ID och lösenord för att unikt identifiera användaren är en strategi. Microsoft utvecklat sin passport. net ram att fungera som ett identifiera ledningssystem. Användare skapar ett Windows Live ID via Internet och länka deras olika MSN produkter till detta konto. När de loggar in i Windows Live, en instrumentpanel ges som visar de olika kontona och program de har anslutit sig.

Som en del av Europeiska unionen, Sekretess och Identity Management för gemenskapens Services (Picos) har bildats för att undersöka och skapa en metod för att hantera säkerhet, integritet och identitetshantering för mobila enheter. Picos består av medlemmar från sju olika länder och är en del av Trust Security Group inom EU.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.