Vad är File Transfer Protocol?

File Transfer Protocol, även känd som FTP, är ett standard Internet-protokoll som används främst för utbyte av filer mellan en dator och en annan. I de flesta fall används för uppladdning av webbsidor med en avlägsen dator till dator som kommer att fungera som server eller webbhotell. Vid andra tillfällen, file transfer protocol kan användas för att ladda upp bilder, musikfiler, och andra saker från en värddator på en annan dator.

Det finns två huvudsakliga sätt att genomföra File Transfer Protocol. En enkel rad gränssnittet kan användas genom att skriva in kommandon manuellt. Denna teknik är i allmänhet avskräckande för nybörjare, men kan vara enklare och mer effektivt för erfarna användare.

Det andra sättet att använda File Transfer Protocol är att använda ett kommersiellt grafik-baserat program. Dessa kan laddas ned från Internet eller köpts i en programsvit. Ofta kommer webbdesign programvara levereras med ett FTP-program inbyggt i. Denna typ av programvara är vanligen mycket enklare att använda för designers novis webben eller surfare webben.

att använda de flesta filöverföring ansökningar protokoll programvara för att ladda upp filer till en webbplats måste man klicka och dra de filer som måste laddas upp till en server som stöds webbadress. Om användaren redan har köpt ett domännamn och förvärvade webbhotell, bör denna information finnas tillgänglig. Det kommer att finnas ett avsnitt på skärmen där webbadressen kommer att skrivas. När alla filer har flyttats till rätt plats, får en bara klicka på "ladda upp" eller "last" för att flytta filer till webbplatsen.

Om filerna inte laddas när processen är klar, finns det några saker som kan ha hänt. För det första kan Hypertext Markup Language (HTML) kodning skrivas felaktigt. Detta är vanligast när koderna har skrivits för hand i en ordbehandlare eftersom det är mycket lätt att göra ett misstag. En felaktigt angiven ord gör hela skillnaden.

En file transfer protocol webbplats ladda upp fungerar inte om adressen stavas fel. Om så inte är fallet och alla kodning är korrekt, är det en bra idé att tala med webbhotell att ta reda på vilka frågor som kan förekomma. Ofta kommer de att ha tekniker kundsupport för att hjälpa konsumenterna framgångsrikt ladda upp sina webbplatser.

När man använder FTP för att ladda musik och andra filer är det i allmänhet inte nödvändigt att ha ett speciellt program installerat. De flesta webbplatser som erbjuder dessa nedladdningar har programpaketfilen Transfer Protocol på plats direkt på sina webbplatser. Om det är några problem med hämtningen, bör du kontakta webbplatsens ägare eller den webbansvariga för en lösning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.