Vad är Dvorak tangentbord?

Dvorak-tangentbord är ett tangentbord med en annan layout på tangenterna än QWERTY arrangemanget. Dr augusti Dvorak, och William Dealy utvecklat Dvorak-tangentbord 1936. Man kan se det Dvorak-tangentbord kallad Simple tangentbordet, förenklad eller tangentbordet. I de flesta fall har konstruktionen inte vinna mycket uppmärksamhet, och QWERTY layout är långt mer populär.

Det finns vissa indikationer på att Dvorak-tangentbord skulle kunna leda till snabbare att skriva för människor utbildas i att använda det På grund av placeringen av bokstäverna. År 1985 tjänade Barbara Blackburn Guinness rekordbok "Världens snabbaste Typist" titel genom att använda ett Dvorak-tangentbord. Hennes högsta hastighet som uppmätts på 212 WPM och hennes maskinskrivning fart över femtio minuter var i genomsnitt 150 WPM.

Många tror Blackburn framgång är direkt relaterad till huvudmännen Dvorak hade i åtanke när som avgör var att placera knapparna på Dvorak-tangentbord. De mest använda bokstäver i mitten raden, och den översta raden innehåller ofta används bokstäver också. Den nedre raden har minst ofta används bokstäver. Vidare är de flesta av de mest använda bokstäverna på rätt sida av tangentbordet och stödja höger dominans.

Men över allt, en del av de viktigaste av Dvorak-tangentbord är att öka hastigheten genom att växla mellan händer att skriva varje bokstav. De vanligaste orden är ofta konsonant, vokal och konsonant. På den mellersta raden av Dvorak-tangentbord är styrelsen delas mellan alla vokaler till vänster, och de vanligaste konsonanterna till höger.

De flesta nya datorer har tillgänglig programvara för att konvertera ett vanligt tangentbord till en Dvorak-tangentbord. Om ett var att lära sig stilen dock kanske de måste anpassa tangentbordet för att se vilka bokstäver är olika inom Dvorak-tangentbord.

Dvorak även utarbetat ett flertal tangentbord i en hand skriva. Dessa är utformade separat för att användas av höger eller vänster med en hand skriva. Med en hand att skriva ofta åtföljer skicka sms, kan dessa bli mer populär.

QWERTY skriva formatet kommer troligen att fortsätta att få lära mer än Dvorak-tangentbord även om stöd finns för konvertering. Inte alla äldre tangentbord kan konvertera och lärande maskinskrivare eller jaga-och-picka folk skulle behöva ibland se vad de brev som de var slående. Detta är kanske olyckligt, eftersom tester av Dvorak-tangentbord ange det är förmodligen mer effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.