Vad är Domänregistrering?

Domänregistrering är den process genom vilken ett företag eller en enskild kan säkra en webbplats domän, t. ex. www. yoursite. com. När du är klar domänregistrering domänen blir din för under avtalets löptid, vanligen ett år. Före registreringen löper ut skall förnyas, eller domänen återgår till att vara tillgänglig för allmänheten.

Internet Corporation for Assigned och Numbers (ICANN) sköter internationella Domain Name Server (DNS) databas. ICANN försäkrar att alla registrerade namnen är unika och karta ordentligt till en unik Internet Protocol (IP) adress. IP-adressen är den numeriska adressen till den webbplats som berättar andra datorer på Internet där för att hitta servern värd och domän.

Domänregistrering är tillgänglig för allmänheten via en registrar . Avgifter och tjänster varierar från företag till företag, men processen är i allmänhet billig. Innan en domänregistrering kan godkännas, måste det nya namnet kontrolleras mot befintliga namn i DNS-databasen. Online registratorn ger ett fält där du kan ange önskat namn och hierarki-det vill säga de brev som kommer efter "dot. "Familiar hierarkier. Com,. Net,. Org,. Namn. Info och. Biz. Om namnet inte redan är fattat är det tillgängligt för domänregistrering.

Under domänregistrering processen, du kommer att behöva lämna kontaktuppgifter som kommer att vara tillgänglig via databasen WHOIS. Vem som helst kan gå till en WHOIS sökmotor och skriv in ett domännamn för att se vem som har registrerat det. Ombuden kräva att denna information vara korrekt och sann. Om du känns obehagligt att tillhandahålla personlig information, finns det några ombud som skall fungera som din proxy, levererar sin information i stället för din egen som kontakt för domänen. Det kan finnas en liten avgift för denna tjänst och potentiella nackdelar för att balansera mot förmågan att bibehålla din sekretess, så läs Allmänna villkor noga innan de beslutar att välja en domän genom ombud.

Det är också viktigt, vara säker på att du kommer att äga domännamn , som vissa registratorer behålla kontrollen över de domäner de registrerar sig. Och vara säker på att du behåller möjligheten att överföra domänen till en annan registrar , om du vill. Det kan finnas en inledande period efter vilken det blir möjligt. Leta efter eventuella avgifter som kan uppkomma som en följd av överföring av domänen. Detta kan bli viktigt på vägen om du vill dra fördel av en annan registrator produkter eller tjänster.

Efter att fullfölja processen domänregistrering kommer det att ta några timmar till några dagar för att kunna se domän online. Domänen kan "parkeras" med ett "i konstruktion"-sida som fungerar som en sorts platshållare. Parkering en domän är mycket billigt och de flesta ombud erbjuder denna tjänst för en liten avgift för att ge dig tid att komma med innehåll. När en registrant är redo att leverera innehåll, en webbserver måste vara värd för domänen. Registratorn kan också ge hosting-tjänster, eller så kanske du vill överföra din domän till ett annat webbhotell.

Om du funderar domänregistrering rekommenderar ICANN arbetar med ett godkänt ombud. Dessa ombud har ingått ett officiellt avtal med ICANN att uppfylla minimikrav för att tillhandahålla domänregistrering. För mer information om domänregistrering, och för en förteckning över godkända ombud finns i ICANN webbplatsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.