Vad är Distributed Computing?

Distributed computing använder ett nätverk med många datorer, var utförandet av en del av en övergripande uppgift att uppnå en datoriserad resultat mycket snabbare än med en enda dator. Förutom en högre datorkraft distribuerade, datorer gör också många användare att interagera och ansluta öppet. Olika former av distribuerad beräkning medge olika nivåer av öppenhet, med de flesta människor accepterar att en högre grad av öppenhet i en distribuerad databehandling är fördelaktigt.

Segmentet av Internet flesta människor är mest bekant med, World Wide Web, är också den mest kända användningen av distribuerad beräkning på den offentliga arenan. Många olika datorer göra allt man gör medan du surfar på Internet är möjligt med varje dator tilldelas en särskild roll i systemet.

En hemdator används till exempel för att köra webbläsaren och att bryta ned informationen som skickas, vilket gör det tillgängligt för slutanvändaren. En server på din Internet-tjänst fungerar som en port mellan din dator och den större Internet. Dessa servrar tala med datorer som utgör det system domännamn nedan för att bestämma vilka datorer att prata med baserat på webbadressen slutanvändaren in. Dessutom är varje webbsida som finns på en annan dator.

En annan typ av distribuerad beräkning kallas grid computing. Grid computing består av många datorer som fungerar tillsammans på distans och ofta helt enkelt med hjälp av outnyttjad processorkraft av normala datorer. Den högsta synliga exemplet på denna form av distribuerad beräkning är det Hemma-projektet av Sök efter Extra-Terrestrial Intelligence (SETI). SETI använder processorkraften i över fem miljoner hemdatorer att använda datorkraft vida överstiger ens de största superdatorer. SETI göra tillgänglig en fri mjukvara en hemanvändare kan installeras på en dator. Programvaran körs när datorn är inaktiv, och varje dator med programvaran kontakter en central server i Berkeley och hämtar en 250k-fil som berättar den vad som ska analysera. Det distributed computing system analyserar sedan dessa data för specifika mönster, vilket i teorin innebär en hög sannolikhet för intelligent design.

Många hemdatorer finns också exempel på distribuerad beräkning-om än mindre drastiska sådana. Genom att använda flera processorer i samma maskin, kan en dator kan köras separat processer och når en högre effektivitet än annars. Många hemdatorer tar nu fördel av flera processorer, samt en liknande företeelse som kallas multitrådning, för att nå mycket högre hastighet än deras singel-processor motsvarigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.