Vad är Digital Scrapbooking?

Digital scrapbooking är en process som utnyttjar den senaste i elektronisk teknik för att skapa klippbok sidor. Istället för att använda en traditionell papperskopia klippbok och att klippa element för att klistra in i boken, digitala scrapbooks möjligt för användarna att skapa elektroniska böcker som laddas med olika färger, typsnitt, banners och bilder som fotografier och ritningar. Digital scrapbooking gör det möjligt att dela klippbok snabbt och enkelt med en eller flera personer, och ändå behålla kontrollen över original.

Som med alla former av scrapbooking, fotografier är ofta fokus på någon digital scrapbooking projekt. Sidor som är konfigurerade som fotokollage, samt bilder som åtföljs med bildtexter, skapas med hjälp av grundläggande program. Sidorna kan konfigureras med många olika bakgrunder och färger samt anställa många olika typer av dekorativa bårder och andra visuella element. Eftersom det finns ett antal fria bilder på Internet, digital scrapbooking entusiaster har praktiskt taget inga gränser på de element som kan användas för att skapa sidor i en elektronisk klippbok.

Det finns flera fördelar med digital scrapbooking. För det första är hobby relativt billigt. Även om det är program speciellt designat för att skapa klippböcker, är det möjligt att använda nästan vilken grundläggande ordbehandlingsdokument programvaror för att skapa boken och sidorna. Dessutom det stora antalet gratis nedladdningsbara inslagen gör att både barn och vuxna kan njuta av scrapbooking, utan att behöva köpa något.

En annan fördel för digital scrapbooking är att bakgrunden på sidorna kan ändras efter behag. Istället för att behöva slita på sidan av en fysisk bok och börja om, kan ägaren av boken tillgång helt enkelt sidan, göra ändringarna och sedan spara dem. De delar på sidan kan även möbleras om så önskas. Elementen i ett fotokollage kan läggas till, tas bort från eller ändras på något sätt användaren föredrar.

När den elektroniska scrapbook är klar, kan hela arbetet laddas upp till en webbsida webbplats. Detta kan vem som helst att njuta av boken genom att besöka webbplatsen. Det är också möjligt att kopiera scrapbook till disk och ge kopior till vänner och andra nära och kära, eller till e-post den färdiga produkten till utvalda parter. Digital scrapbooking ger också den fil som ska skrivas och professionellt bunden, om användaren önskar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.