Vad är Computer uttag?

Dator uttag är de inbyggda gränssnitten på moderkort som accepterar olika hårdvarukomponenter. När kompatibla enheter är anslutna till datorn uttag, kommunicerar de med systemet för att få funktionalitet. Dial-up modem, grafikkort och ljudkort är bara några exempel.

Dator-uttag använder standardiserade protokoll för att kommunicera med de enheter som är avsedda att kopplas till dem. När protokollen ändras, dator uttag bytt namn och tillverkare håller jämna steg genom att designa produkter som utnyttjar de nyare protokollen. Dator uttag på 1980-talet kallades Integrated Drive Electronics (IDE) ankomst-och avgångstider, följt av Enhanced IDE (EIDE) slots.

I vissa teknikområden har lämnat dator-uttag till snabbare gränssnitt. Traditionella IDE-hårddiskar som krävs bred kablar som används parallellt teknik för att data som skickas fram och tillbaka från dator-uttag till enheterna. Moderna hårddiskar använder ett helt annat gränssnitt baserat på seriell kommunikation som använder smala kablar och små pin-stil gränssnitt. Detta inte bara tillåtet snabbare hårddiskar, men sparade fastigheter på moderkort och förbättrat luftflöde inuti fall.

I genomsnitt moderkort har mycket färre dator uttag i dag än tidigare. Många enheter är nu inbyggda i moderkortet, minskar behovet av att lägga så mycket hårdvara. Förutom integrerat nät förmåga, USB-och Firewire-stöd, vissa moderkort även integrerad grafik och ljud funktioner. Spelare och audiofiler dock fortsätta att välja avancerade eftermarknaden video grafikkort och ljudkort. Dessa enheter var och kräver deras egen dator uttag.

Även om ljudkort och många andra enheter använder standard tider, moderna moderkort har andra typer av dator-uttag inklusive en dedikerad grafik slot. Grafikkort hantera stora mängder data, och som sådan, är gränssnittet för att behandla större belastningar utan bloggat ner centralenheten. Det finns fyra huvudsakliga grafik standarder för speciell dator uttag: Advanced Graphics Port (AGP) 4x, AGP 8x, Peripheral Component Interconnect (PCI) och PCI Express (PCIe). Datorn Uttagen är patentskyddade, vilket innebär ett AGP-kort kommer inte att passa in i en PCI-plats, eller vice versa.

Att veta vilken typ av dator-uttag ett moderkort har när man köper ett nytt system är en bra idé. Om du önskar den senaste, snabbaste grafikkort, till exempel, kommer du att titta på PCIe-kort och kommer att kräva en PCIe dator socket eller slot. Du kan även ha andra kort (hårdvaruenheter) för att installera. Se till att moderkortet har rätt dator uttag för de olika hårdvara och tillräckligt med platser för att möta dina behov med plats för expansion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.