Vad är Autonoma Computing?

autonoma computing är nästa generation av integrerade datorsystem i teknik som gör det möjligt nätverk för att hantera sig med liten eller ingen mänsklig inblandning. Den är uppkallad efter den mänskliga autonoma nervsystemet, som skickar impulser som kontrollerar puls, andning och andra funktioner utan medveten tanke eller ansträngning.

Paul horn IBM Research först föreslog idén på autonom databehandling den 15 oktober 2001 på Agenda konferens i Arizona. Behovet kretsar kring den exponentiella tillväxten av nätverk komplexitet. Det finns inte bara ett brett utbud av stationära och mobila enheter sammanlänkande och matas in i olika typer av nät som använder konkurrerande strategier, standarder och gränssnitt, men företag, institutioner och även infrastrukturen har kommit att förlita sig mer och mer på dessa nätverk. Det finns dock en brist på I /tekniskt utbildad personal och det är praktiskt taget omöjligt för Techs att hålla jämna steg med ständiga angrepp av nya produkter, ändrade protokoll, nya online business lösningar och gränssnitt mobila utmaningar. IBM och andra jättar teknik förutse detta problem förvärras.

Lösningen, enligt IBM, är att skapa en grund för hela branschen som bygger på några vanliga protokoll för hantering av data. "Delad root antaganden" skulle göra det möjligt hårdvara och mjukvara från olika tillverkare inte bara att arbeta tillsammans, men också att stödja en planskild autonoma datasystem baserade på dessa antaganden. Detta skulle skapa en miljö där systemet kan utföra olika kritiska administrativa uppgifter utan mänsklig inblandning.

IBM ser åtta grundläggande kriterier som definierar en genomgripande autonoma datasystem. Kort sagt, de är som följer:

 • Systemet måste kunna ta ständigt lager av sig själv, dess anslutningar, enheter och resurser, och vet som skall delas eller skyddas.
 • Det måste kunna konfigurera och konfigurera om sig själv dynamiskt när behoven kräver.
 • Det ständigt måste söka efter sätt att optimera prestanda.
 • Det skall utföra självläkande genom en omfördelning av resurser och konfigurera sig själv för att komma runt alla dysfunktionella element.
 • Det måste kunna övervaka säkerheten och skydda sig mot angrepp.
 • Det måste kunna känna igen och anpassa sig till behoven hos samtidiga system inom dess miljö.
 • Man måste arbeta med delade teknik. Patentskyddade lösningar inte är förenliga med autonom datorer ideologi.
 • Det skall uppnå dessa mål sömlöst utan ingripande.

Även om dessa är de åtta föreslagna ingredienserna i en autonom datasystem, hoppas IBM de kommer resultera i tre mål för slutanvändaren: flexibilitet, tillgänglighet och öppenhet. Kort sagt, förmågan att extrahera data smidigt mellan hemmet, kontoret eller fält, problemfri och oberoende av enheten, nätverket, eller anslutning metodik.

Flera universitet och företag, såsom Sun Microsystems och Hewlett Packard, håller på att utveckla liknande system, men IBM hävdar sina planer för autonoma datorer är mer långtgående. Eftersom denna plan bygger på en kooperativ utveckling av hårdvara och mjukvara, är autonoma datorer skall genomföras i etapper över en period på flera år.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.