Vad är Autofill funktion?

AutoFyll funktion kan vara en av de funktioner som erbjuds av din webbläsare, eller om du inte har möjlighet till detta med din webbläsare kan du hämta många plugin-program som hjälper dig att få Autofyll-funktionen. Framförallt ger Autofyll lättare att fylla i Internet-formulär för registrering för vissa grupper, eller när det gäller saker som att fylla i leverans-eller faktureringsinformation när du köper något online. Annan typ av AutoFyll funktion kan finnas tillgänglig på ordbehandlingsprogram, Office-program som Excel ® och för fristående ordbehandling maskiner som AlphaSmart ®.

Du kan aktivera eller inaktivera en Autofyll-funktionen på de flesta webbläsare, och det kan vara bra om du regelbundet gå med nya grupper eller fylla i formulär. Det kommer automatiskt in saker som för-och efternamn, adress, e-postadress, telefonnummer, födelsedatum, och några andra uppgifter som krävs enligt formulär. Dessa plug-ins eller funktioner tenderar att inte arbeta med rullgardinsmenyer. Även om du använder detta alternativ, kommer du fortfarande kan behöva gå över i formuläret för att lägga till saker som din stat eller bosättningsland, och ibland datum som ditt födelsedatum. Ibland AutoFyll kommer också att lägga kreditkortsinformation, som du kanske vill vara försiktiga. Om du använder mer än ett kort för att shoppa, kolla någon fyllt i antal för att vissa dessa överensstämmer med det kort du vill använda.

Du bör också vara försiktig med att använda Autofyll-funktionen om din dator är tillgänglig för ett stort antal människor, särskilt om dina kontokortsuppgifter fylls i automatiskt. Även de oskyldiga handling att dela datorn med några familjemedlemmar kan betyda att du fyller i fel uppgifter när du registrerar dig för en viss grupp, eller små barn, om utan tillsyn på datorn, kan råka "köpa" föremål eller medlemskap i grupper om denna funktion är aktiverad på din dator. Se alltid till att läsa något du inte skriver in sig själv, att vara säker på att uppgifterna är korrekta.

Den andra typen av AutoFyll funktion är tillgänglig för program som Microsoft Word ®. Detta kommer i allmänhet erkänna vissa vanliga ord, som din första och sista namn och några vanliga upprepade ord som "uppriktigt" som kan skrivas med bokstäver. Fyll automatiskt i Word ® kommer också att omedelbart känna igen dagens datum, vilket kan dra ner på det belopp du behöver skriva.

För barn med inlärningssvårigheter, främst dysgrafi, Alphasmarts är portabel ordbehandlare som kan bidra till adekvat maskinskrivare slutföra arbetet mer lättläst och oftast snabbare än att skriva saker för hand. De kan komma laddade med program som en Autofyll-funktion, vilket kommer att föreslå ord baserat på de första två eller tre bokstäver av en maskinskriven ord. Denna funktion kan bli mindre användbar som studenter förväg i ordförråd, men för yngre maskinskrivare, kan det hjälpa med att minska skriva krävs, och med stavning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.