Vad är 3G mobilt bredband?

Internet-tjänst som ger snabb tillgång till Internet via mobiltelefonnät kallas 3G mobilt bredband. Man innehåller vanligtvis mobilanvändare det passar snabba surfa även när de är borta från hemmet eller kontoret. 3G mobilt bredband hävdar att arbeta, kommunicera, och ladda ner snabbt, enkelt och rörliga.

Med 3G i tredje generationen och hänvisar till en mer avancerad generation av mobil teknik än tidigare trådlösa nätverk. Internationella teleunionen (ITU) definieras 3G enligt mobiltelefoni standarder som ett nätverk för att främja framsteg och tillväxt av mobil teknik. 3G-mobilnät påstår sig ha expanderat funktioner som tidigare nätverk genom att erbjuda högre bandbredd och ett bredare utbud av mobila applikationer. Till exempel kan 3G leverera paketkopplade data som är effektivare vid högre hastighet än 2G-nät.

Japan var det första landet att lansera 3G-tjänster. År 2005 användes nästan 40 procent av mobiltelefonanvändare 3G-nätet, vilket gör 2G-teknik föråldrad. Under 2008 3G-leverantörer börjat erbjuda 3G mobilt bredband över hela världen som svar på konsumenternas krav på bättre mobilteknik.

När en kund registrerar sig för ett 3G mobilt bredband deal, en Subscriber Identity Module (SIM) kort eller en Universal Serial Bus (USB) dongeln vanligen tillhandahålls. En dongel är den term som ges till USB-modem som liknar ett USB-minne som ansluts till en bärbar dator. När insatt, dongeln automatiskt låter sina användare att få anslutas till mobilt bredband och surfa på Internet.

Installationen är i allmänhet mycket enkel. Det finns inget behov av komplicerade miljöer som t. ex. Internet-leverantör (ISP) inställningar, säkerhetsinställningar eller användarnamn och lösenord. Alla en kund skulle behöva är USB-dongeln. Eftersom USB-dongeln är portabel och lätt pluggar in i någon bärbar dator, kan användarna ta med den överallt och till och med låna den till en kollega eller vän.

Beroende på företaget, 3G mobilt bredband bör fortfarande vara tillgängliga för använda även när utomlands. Användning kostnaderna kommer att variera. Innan resan rekommenderas i regel att kunder kolla med sin leverantör om priser och användning. För frekventa resenärer, många trådlösa företag erbjuder paket anpassade för rikemän.

För att använda 3G-mobil tjänst måste kunderna prenumerera på ett paket med det valda mobiltelefon företag. Priser för mobilt bredband varierar. Kunder kan anmäla sig till antingen kontantkort eller i efterhand mobilt bredband planer. För de flesta företag är USB-donglar ges ut gratis men de har oftast en lock-in-period på 12 månader till ett år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.