Inom elektronik, Vad är en tegelsten?

En tegelsten är en bit av elektronik som är helt obrukbar utan hopp om återhämtning. Det finns ett antal sätt på vilka en apparat kan igenmurat, från skadade firmware till fysiska skador på hårdvara. Många företag tillverkar hårdvara med skyddsåtgärder vidtas som gör det svårt att tegel sin utrustning helt, vilket gör det möjligt för människor att ladda om firmware eller åtminstone hämta data från enheten efter att det har gjorts oanvändbara.

Uttrycket "sten" gick in i elektroniken ordförrådet i början av 1990, och det verkar ha sitt ursprung i militär jargong. Slutsatsen är att en bit av murad elektronik är ungefär lika användbar som en tegelsten, det enda det är riktigt bra för är som en dörr propp. När något är särskilt dyrt eller har känsliga uppgifter bricking kan vara en enorm smärta, och en källa till frustration och elände.

En av de vanligaste orsakerna till något att vara igenmurat är ett problem med firmware . Klassiskt, är en enhet avbryts när ny firmware laddas, vilket innebär att systemet att krascha och göra enheten oanvändbar. Det är också möjligt för firmware blir korrupt, eller för dåligt fast programvara läses in på en enhet. I vissa fall har företag som produceras avsiktligt korrupt firmware att bestraffa människor som försöker låsa enheter som mp3-spelare och mobiltelefoner, så att när nätverket blinkar en uppdatering, apparater med otillåtna program kommer att misslyckas.

Ibland ett elektronisk post anländer helt enkelt i igenmurat form. I detta fall är konsumenten vanligtvis i uppdrag att paketera om det och skicka tillbaka det så att en ny kan skickas ut, kan företaget testa enheten att göra vissa att konsumenten inte tegel det tillbaka det. Detta problem är särskilt vanligt med nyutvecklade elektronik, som kan levereras med olika problem som ingenjörerna inte fångade.

För att verkligen vara en tegelsten något måste brytas bortom allt hopp om reparation och återvinning. Men många "igenmurat" objekt kan vara ersättningsgilla, särskilt i kunniga händer. Till exempel producerar vissa tillverkare partitionerad firmware, tillåter människor att byta katalog en enhet stövlar från i fallet är igenmurat. I dessa fall kan enheten slås på och blixtrade med ny firmware för att återställa systemet. Det är också ibland möjligt att hämta data från någon igenmurat elektronik, även om elektroniken själva inte längre är användbara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.