I HTML, Vad är en rubriktaggen?

rubriktaggen är en tagg i Hypertext Markup Language (HTML) som används för att identifiera titeln på en webbsida. När en titel skrivs inom rubriktaggen är det visas på webbläsarens bakåt bar-det är, baren ligger högst upp i webbläsaren. Taggen används i praktiskt taget varje webbsida och kan utnyttjas för olika ändamål. För en är det ett av de resurser som sökmotorer använder för att hitta en webbsida. Dessutom kan rubriktaggen också ge en kort beskrivning av webbsidan.

Avsändaren av en webbplats kan titel en sida genom att sätta den tillhörande texten mellan rubriken taggar. Till exempel skulle detta format- Test Me -användas om författaren ville ha titeln på en webbsida som "testa mig. " Titeln taggen är vanligtvis placerad i huvud delen av ett HTML-dokument. Huvudet elementet är vanligen placerad precis innan själva webbsidan. Den här taggen innehåller information om webbsidan, som till stor del inte visas för användaren.

Sökmotorerna använder ofta rubriktaggen som ett sätt att hitta webbsidor när en användare och söker efter vissa sökord. En catchy och effektiv titel kan alltså en stor tillgång för människor som försöker att driva trafik till deras webbplats. Vanligen konverterar sökmotorn titeln i en länk som ansluts direkt till den webbsida man hänvisar till. Till exempel, låt oss säga att det finns en webbplats kallad testpage. com med titeln, "Testa dina sidor här. " När sökmotorn tillför denna sida upp som ett resultat av detta kommer länken till sidan att "Prova dina sidor här. "

Ett annat ställe rubriktaggen används vanligtvis är på en användares favorit eller bokmärke. I dessa fall är titeln för att skilja webbsidor på listan. Varje gång en hemsida läggas till listan, har användaren möjlighet att använda titeln eller att ge en av sina egna-vilket är användbart när två sidor har samma titel. Bredvid titlarna är ofta en 16 x 16 pixel ikon, en så kallad favicon . Den favicon, tillsammans med titel, kan arbeta tillsammans för att hjälpa användaren komma ihåg innehållet på en webbsida som han har lagt till sin lista.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.