I HTML, Vad är en färg Tag?

En färg tagg är ett HTML-element som anger färgen på något, till exempel text, en gräns, eller en bakgrund. Användningen av färgen taggen i HTML är till stor del föråldrat positiv till att använda formatmallar, men de flesta webbläsare kommer att känna igen färg taggar när de används i HTML på en sida. I CSS, färgen är tagg som används regelbundet och många CSS tutorials diskutera hur att utnyttja färgtaggen att få specifika ser ut och känns.

När en färg tagg används, är det ett antal alternativ för att ange färg. En är helt enkelt att namnge färgen, såsom "svarta" eller "blå". En annan är att använda en sex siffrig hexadecimal kod som anger en viss färg, t. ex. # FFFFFF för vitt, men folk ska veta att ibland dessa koder gör på olika sätt i olika webbläsare när det gäller dunkla färger. Ett annat alternativ är att använda en RGB-färg, i vilka nivåerna av rött, grönt och blått preciseras, liksom i 0,0,0 för svart.

Ett exempel på ett sätt som färg tag användes var vid färgning av text, som i . För hexadecimala koder, skulle det format användas, medan RGB-koder skulle skrivas ut som Alla dessa värden för färgtaggen är bara exempel, är det möjligt att hitta diagram med listor över färgalternativ online. Detta trick kan också användas för att färgen länkar, genom att kapsla det "font color =" specifikation i den länk, som i: wiseGEEK . För bakgrund, skulle HTML läsa . Färgen faktor kan också användas i kod som specificerar egenskaper hos en gräns eller cell i en tabell.

Innan färgtaggen var föråldras, var det även användas i "kroppen" taggar hänför sig till specifika handlingar. Dessa taggar kan ställa attribut för hela sidan, låta folk in bakgrund, länkarnas färg, text färg, färgen för besökt länk, och så vidare.

216 färger anses som webb säkra, vilket innebär att när de används med färg taggar, skall de kunna göra samma på alla skärmar. Vilket många har lärt sig, dock är situationen lite mer komplicerad. Färger kan se vilt olika på olika skärmar och det lönar sig att testa en webbplats med flera monitorer för att få en uppfattning om det spektrum av färger som kan ses. Olika operativsystem kan också ha problem med vissa färger och vissa webbläsare avvisa färger helt och hållet, vilket innebär att liknande nyanser kan börja sudda ihop när som meddelats i gråskala.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.