I Computing, Vad är zippa?

Nästan alla som har använt e-post eller arbetat med olika typer av elektroniska dokument har hört talas om zippa. I huvudsak zippa är handlingen att skapa vad som kallas en zip-fil. Zippa skapar ett sätt att placera ett antal olika filer i en mapp och sedan pressas mappen till en storlek som är mindre än de individuella filerna som ingår. Zip-filer är mycket användbara när det gäller att förvalta utrymme på hårddisken i en dator, samt är mycket lättare att använda när du skickar dokument via e-post.

En av de bästa sakerna med blixtlås är att processen inte behöver vara permanent. Mappar och filer kan expanderas eller packas upp med samma lätthet som krävs för att komprimera eller zip filer i första hand. Samma programvara som används för zippa processen ger också unzipping protokoll också. När dekompression av filer krävs programvaran bara ett par åtgärder på användarens sida. Det finns ingen anledning att systemet konfigurera det ursprungliga filformatet, som programvaran automatiskt kommer att återställa de ursprungliga inställningarna medan extrahering av filer från den komprimerade mappen.

zippa har blivit ett populärt sätt att arkivering äldre dokument som inte behövs på en regelbunden basis. Den zippade filer lagras på en CDR eller arkiveras på en gemensam server. Detta frigör utrymme på enskilda hårddisken som kan ägnas åt filer och program som finns tillgänglig på en regelbunden basis. Sedan hämta zippade filer tar mycket tid, zippa förekommer dagligen i snart sagt varje verksamhet som kräver datainmatning som en del av affärsmodellen.

Zippa är också perfekt för att skicka stora filer via e-post. Detta kan vara särskilt när mottagaren kanske använder en långsammare anslutning, t. ex. genom på ett hotell. Även zippa gör ingenting för att öka hastigheten på en fjärranslutning, men det skapar en mindre mängd data för anslutning till processen och leverera. Det finns en viss trygghet som arbetar med blixtlås också. Först kommer mottagaren måste ha zippa programvara för att kunna hämta zippade filer. För det andra är det möjligt att kryptera filer med ett lösenord under arbetet med att zippa. Detta kommer att förhindra att någon utan tillgång till lösenordet från att kunna öppna och läsa dokumenten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.