I Computing, Vad är en Slider?

De flesta program använder ett grafiskt användargränssnitt (GUI) så att en person kan skicka kommandon till programmet genom att peka och klicka, vrida en virtuell ratt eller trycka en virtuell spak. En spak kontroll, ofta för att justera volymen, kallas ett reglage.

Ljudkort programvara normalt har ett GUI ledningscentral för inställningar. I de flesta fall en mästare volymreglaget trimmar den totala volymen, men de individuella reglagen fastställda värdena för kanaler som Line-In, Wave, Play Control, MIDI-och CD-Audio. Multimedia spelare som kan registrera använda reglagen på ett liknande sätt, och kan också ha ett reglage för att balansera vänster och höger stereokanaler.

skjutreglaget är bra för mer än att sätta volym, dock. Det är ofta används för att ställa buffert begränsningar, eller tilldelning av minne för tillfällig lagring av program som kräver buffring.

Programvara som används för att visa strömmande video normalt använder en buffert för att kompensera för eventuella förseningar att ta emot datapaket. Programvaran laddar en del av strålen mot den buffert innan de visas signalen till användaren. Genom återstående "ett steg före strömmen" om paket kommer för sent, finns det förhoppningsvis tillräckligt med ström i bufferten att fortsätta spela upp filmen utan avbrott. Användaren kan normalt ge hur mycket minne som han eller hon vill använda som en buffert med hjälp av ett skjutreglage.

En annan användning av reglaget för att skapa anpassade färger i konst eller grafiska program, grundläggande operativsystem kontrollpaneler. Genom att välja att skapa en anpassad färg användaren vanligtvis klickar på en färgskala i en virtuell palett och använder sedan ett reglage för att fördjupa eller ljusare nyans, mättnad och luminiscens. På ett liknande sätt, program används för att redigera digitala fotografier en användare att driva ett reglage för att justera bilden kontrast, ljusstyrka och gamma effekt.

Grafikkort också komma med ett GUI ledningscentral för justering av attributen för bildskärmsupplösning, färg, kontrast, bildförbättring, fjällning och andra egenskaper. De flesta av dessa justeringar är gjorda med ett reglage. En handfull mus inställningar är också in med ett reglage, som musens känslighet, klicka hastighet, rörelse hastighet och pekarspår.

För inkrementella justeringar, skjutreglaget kontroll av val i program. Flesta skjutreglage visas ett numeriskt värde på graden av anpassning som referens. Många kanske inte inser hur lätt det är att göra justeringar av hårdvara med hjälp av programvaran gränssnitt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.