Hur kan jag värd ett LAN-party?

värd ett LAN-party är ett utmärkt sätt att umgås med vänner, spela dataspel och ha en kul tid. Ett LAN-party innebär två eller flera personer men kan ha hundratals deltagare. Part lämnar marknaden är förbundna genom ett LAN, eller ett lokalt nätverk, och spela samma dataspel, antingen kooperativt eller konkurrensmässigt.

Även ett LAN-party har teoretiskt varit möjligt ända sedan Atari, det var t tills spelet Doom kom ut 1993 som ett spel var att se med ett LAN-party i åtanke. Doom få upp till fyra spelare att antingen arbeta samarbetsvilligt genom uppdrag eller att möta upp mot varandra i en död match.

Som spelare lärt skojs fragging vänner när de är i skriande avstånd, blev spelparty mer populär, särskilt med tanke på den låga hastigheter på internetuppkoppling i mitten av 1990-talet. Lokala nätverk har inte fördröjning att spel på Internet har lidit då.

Sedan dess har LAN-party konceptet blommade. Låg kostnad ethernet system, hubbar och switchar har gjort det ännu lättare att vara värd ett LAN-party i ditt hem. Ett litet LAN-party kan organiseras på några timmar och senast en dag eller en helg. Konkurrenter eller kooperativ som arbetar med LAN-party kan antingen omfatta dem fysiskt på festen, eller bots i spelet, eller ens andra levande spelare på en online server, om värden har en bredbandsanslutning till Internet.

Storleken på din LAN-party bestäms av storleken på nav och hur många hamnar den har. En port krävs för varje spelare. Större spelparty vanligtvis som inrättats av ett företag sponsor och erbjuder priser till vinnarna och en chans för alla att visa upp sina modifierade maskiner. Allt du behöver göra är att packa ihop datorn och spel som inrättats på plats och njuta av LAN-party.

Om du planerar att vara värd för ett LAN-party, se till att du har gott om utrymme för alla de människor som förväntas delta. Kom ihåg att datorer, bildskärmar, tangentbord och möss tar upp mycket av utrymme och behov av stabila, plana ytor. Kontrollera att det finns tillräcklig kylning för både maskiner och spelare och gott om hög-socker, näringsfattig snacks att gå runt.

Hosting eller deltar i ett LAN-party är en fantastisk möjlighet att visa upp dina fragging kunskaper samtidigt som dina vänner eller andra är nära nog att reta dig när de får en bra träff. Spelet kan börja!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.