Hur kan jag starta min egen blogg?

Blogga är en av de enklaste sätten för en vanlig människa att "få offentliggörs" utan att använda några tekniska kunskaper. Som ett resultat av bloggar av alla slag sprida sig och eftersom det inte finns något godkännande process eller mellanhand mellan bloggare och allmänheten, bloggen kvalitet spänner över allt från utmärkt till fruktansvärd.

Kanske har du gett den en tanke och du är redo att börja blogga. Du kanske har en hel del skarpa åsikter ni vill framföra, eller du anser att en kvick hänsyn till era cross-country road trip vädjar till många. Kanske du är den främsta expert på en hobby och vill dela din svårvunna visdom. Efter att ha fattat beslutet, hur du börjar blogga, och är det svårt?

Du kan börja blogga genom att besöka en kostnadsfri blogging värd, t. ex. Blogger, Movable Type eller WordPress. Fyll i enkel form för att göra ditt eget konto. Du bör ha en blogg namn redan plockat ut, och det bör vara unikt-det borde det inte vara någon annan som använder denna blogg namnet. Den bloggande värd processen kommer inte låta dig välja ett befintligt namn, så om du väljer alltför vanligt ett namn, kommer du bli ombedd att komma med en annan innan du kan börja blogga.

Du kommer att få svara på några frågor om utformning och innehåll din blogg innan du börjar blogga. De flesta blogg är värd har en mängd olika mallar du kan välja för "utseende och känsla" av din blogg. Du kommer också att avgöra om du vill läsarna att kommentera dina inlägg. Tänk länge och mycket innan du annullera kommentarer-läsarna ha möjlighet att lämna synpunkter på vad de har läst, och gav inte utrymme för kommentarer kan märket dig som "snobbigt" och förhindra många drop-in läsare att återvända.

Olika blogg värdar har olika verktyg och formatering, men de är alla i stort sett göra samma sak. När du har fyllt i formuläret och din blogg har skapats kan du börja blogga helt enkelt genom att skriva din text i "Skapa inlägget" form. Förhandsgranska kan du se hur texten kommer att se ut när det har offentliggjorts, och när du är nöjd klickar du på "Publicera" knappen och din blogg kommer att bli synliga för hela världen att se.

När du väl börja blogga, det är viktigt att göra ett åtagande att fortsätta blogga-de flesta bloggar tyna bort efter en vecka eller två som bloggare upptäcker att de inte hade så mycket att säga som de först trodde eller inte kan få tiden att lägga på sin blogg. De mest populära bloggar uppdateras flera gånger om dagen. Detta behöver inte ta lång tid-skriva upp några tankar om en nyhet, klickar på "publicera" och din blogg är uppdaterad. Om du planerar att skriva långa, genomtänkta uppsatser två till tre gånger i veckan, säger så i förskott så att läsarna vet inte att förvänta sig nytt innehåll varje dag.

En varning-när du börja blogga, kan du inte styra vem som ser vad du skriver. Därför, om du vill lägga upp historier om dina barn och bara tillåta anhöriga att läsa dem, eller något liknande personligt, titta på Live Journal och andra journalföring verktyg som gör att du kan filtrera inlägg så att bara vissa personer kan se dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.