Hur kan jag rengöra ett tangentbord?

Alla tangentbord kan få smutsiga med användning, även keyboards vara anställd av flera användare eller runt mat tenderar att bli smutsig snabbare. Om du rengör ett tangentbord regelbundet kan du undvika problem med klibbiga nycklar och missprydande smuts. I en relativt ren miljö, rent ett tangentbord var fem till sex månader. Om tangentbordet är runt mat, husdjur, små barn, rökare eller flera användare, plan om rengöring det var en till tre månader.

Det finns två typer av tangentbord städning, beroende på hur smutsig tangentbordet . De flesta tangentbord kan nöja sig med en sammanfattning gång under större delen av tiden och en intensiv tangentbord rengöring med jämna mellanrum. För att rengöra ett tangentbord som är måttligt smutsigt, starta genom att koppla den från datorn och orsakade elavbrott till tangentbordet. Med hjälp av en tryckluft kan, spraya mellan tangenterna för att ta bort lösa hår och smuts, och sedan skaka tangentbordet försiktigt upp och ned för att lossa några fångas material. Sedan doppa en bomullstuss swap i gnidning eller isopropylalkohol och använda det för att kompress ner topparna och sidorna av nycklar. Avsluta med en luddfri trasa, torka ner på tangentbordet.

För att rengöra ett tangentbord djupare innebär en något mer komplicerad process, även om det börjar med att koppla från tangentbordet. Ta ett foto eller göra en karta över knapparna och sedan ta bort dem, hålla dem tillsammans så att du inte förlorar någon. Rengör sedan basen på tangentbordet med tryckluft eller en dammsugare, ta bort allt damm och smuts från insidan av tangentbordet. Använd en fuktig luddfri trasa för att torka av tangentbordet, där det åt sidan upp och ner så att den kan torka ordentligt.

Torka av tangenterna med alkohol och en bomullstuss och låt dem torka ordentligt och innan du sätter tillbaka dem till tangentbordet. Resultatet blir en ren tangentbord utan klibbiga tangenterna eller obehagliga förnimmelser under fingrarna. Denna typ av tangentbord rengöring är lämpligt en eller två gånger per år, om inte tangentbordet är i en särskilt smutsig område. Rengör ett tangentbord så sätt med omsorg: tar sig tid att sitta ner och gör jobbet ordentligt och stressa inte igenom det.

Några varningar bör tas när du rengör ett tangentbord. Kontrollera att strömmen är avstängd för tangentbordet när du rengör den. Rengör ett tangentbord med en fuktig luddfri trasa eller bomullspinne: Spruta aldrig rengöringsmedel direkt på tangentbordet. Om du använder en dammsugare för att rengöra ett tangentbord komma ihåg att det inte är lämpligt för insidan av datorn eftersom den genererar statisk. Om tangentbordet är i en hög trafik område, kan du överväga att få en plast locket för att skydda den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.