Hur gör jag Radera borttagna filer?

Medan sätta en fil i papperskorgen, och sedan ta bort den, kan samma som ett bra sätt att bli av med en fil, är sanningen den att filen är fortfarande kvar. Tanken att filen är helt borta är en vanlig missuppfattning, men mer kunniga datoranvändare blir medvetna om att ta bort en fil faktiskt gör ingenting sådant. Det döljer bara filen från datorn. För dem som tycker så oroande om det finns ett antal sätt att mer noggrant radera raderade filer.

Ett av de enklaste sätten att radera borttagna filer är att formatera hårddisken. Vanligtvis kommer detta torka systemet helt ren, och även program som vanligtvis används för att återvinna raderade filer kommer inte att kunna hitta dem. Detta är en av de mest drastiska sätt att bli av med filer, men det brukar fungerar.

Ett annat sätt att radera borttagna filer, är att använda en data radergummi program. Det finns två typer av data suddgummin. En del används i enskilda fall. Andra används för hela hårddisken. Det valda alternativet är i allmänhet upp till användaren, men inte alla programvaruprodukter kommer att göra både och. Användare bör förstå vad skillnaden är i mjukvaran produkter innan inköp. Annars finns det en god chans att konsumenten kan bli besviken med denna produkt.

Programvara som gör en komplett data torka är mycket lik formatera hårddisken. Detta kommer att helt radera borttagna filer, tillsammans med alla andra filer på datorn. De som använder det här alternativet bör vara mycket medveten om detta och se till att det finns säkerhetskopior av alla viktiga filer. Detta är det enda sättet att helt återställa allt som ville efter programmet avslutar jobbet.

Andra typer av programvara som används för att radera borttagna filer kan användas för enstaka filer. Detta är förmodligen den situation som de flesta datoranvändare kommer att föredra. Detta kommer att hålla alla andra filer på maskinen och sparar användaren från den tidsödande processen att installera om alla sina önskade mjukvaran produkten på datorn. Denna typ av programvara kallas ibland Data Shredder, och i princip skriver över filen flera gånger med slumpmässiga data. Ju fler gånger en fil skrivs över, desto svårare är det att hämta den ursprungliga informationen.

För dem som är särskilt oroade över känslig information, bör det noteras att det verkligen finns något sätt att garantera att varje metod för att radera borttagna filer. Det kan alltid finnas en chans att vissa uppgifter finns kvar på hårddisken i återvinningsbara form, särskilt inte när tekniken är alltid förändras på båda sidor av ekvationen. Utanför fysiskt förstöra hårddisken och installera ny hårdvara, fortfarande något skulle kunna återvinnas om tillräckligt ansträngning och tid ställs mot uppgift. I de flesta fall kommer uppgifter fragmentering program ger ett tillfredsställande att bli av med oönskade filer, såvida inte den person som söker det är mycket välutbildade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.