Hur gör jag Map Network Drive?

Processen används för att enheter karta nätet varierar beroende på operativsystem på plats. Syftet med kartläggningen en nätverksenhet är att tilldela en enhetsbeteckning till en hårddisk ligger på en annan dator i nätverket. När denna process är klar kan användaren komma åt filer, program och applikationer som lagrats på nätverksenheten på samma sätt som filer på sin lokala dator.

namn som används för att enheter karta nätverk är mycket enkel. Frekvensomriktaren är alltid identifieras med en enda bokstav. I allmänhet är hårddisken som kallas A. Detta är den startbar enhet, eftersom många äldre program som är konfigurerade för att titta på denna enhet för alla uppgifter som behövs för att starta om datorn. Enhet C är allmänt känd som den primära hårddisken på den lokala datorn. Upprepningar är inte tillåtet, så att användaren är fria att använda någon skrivelse till nätverksenheten, så länge det inte används någon annanstans i systemet.

I de flesta system för process som krävs för att enheter karta nätverk är ganska enkelt. Det finns två steg: skapa enhet på nätverksanslutna datorer och ge tillstånd att den lokala datorn för att komma åt enheten. Den faktiska nödvändiga stegen kommer att variera beroende på vilket operativsystem och nätverk teknik på plats. I en hanterad skrivbordsmiljö är slutanvändaren inte göra några ändringar. Istället är detta arbete som avslutas med informationsteknik personal.

vill skapa en ny enhet på nätverksansluten dator, åtkomst till kontrollpanelen. Med hjälp av verktygen, skapa och namnge en ny nätverksenhet. Det är viktigt att notera att en nätverksenhet kan också vara en extern hårddisk eller lagring centrum. När enheten är skapade, få tillgång till egenskaper och låt den mapp som skall delas i stället för privat. Den delade inställningen att den kan nås av andra datorer i nätverket.

Beroende på storleken på datornätverk och de verktyg som ledningen på plats, kan få tillgång omedelbart beviljas alla datorer i nätverket eller kan fördelas individuellt. Om tillgång beviljas individuellt, kommer systemet att administratören måste logga in varje arbetsstation och manuellt lägga till enheten tillgång till systemkonfigurationen.

För den typiska användaren, när arbetet att kartlägga nätverksenheter är avslutad är smidig. För att komma åt program eller filer som lagras på nätverksenheter, helt enkelt se alla tillgängliga enheter och välj det nätverk-enhet krävs. När urval görs, kan filer hämtas. Det är viktigt att notera att varje enhet kan ha olika behörighetsnivåer, kontrollera möjligheten att lägga till, ändra eller ta bort filer på delad enhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.