Hur fungerar en LAN-kort fungerar?

ett lokalt nätverk (LAN)-kort används för att ge tillgång till trådlöst Internet till datoranvändare i hemmet eller roaming nät. Det fungerar genom att utbyta signaler med en router, som överför signaler via ett fysiskt fast linje. LAN-kortet blev vanligare i väst i början av det tjugoförsta århundradet, när korten blev överkomliga på grund av trådlösa nätverk växer upp överallt, från kaféer till flygplatser.

De flesta hem Internet-användare använda en LAN-kort för trådlöst internet så att flera boende kan på Internet samtidigt. Routern placeras på en central plats i hemmet att ge ännu signal i hela hushållet. Trådlösa nätverk är omfattande på campus, så att studenter med bärbara datorer kan använda Internet var de än är. Värdet av trådlösa att locka kunder har erkänts av restauranger och andra sådana företag, som vanligtvis ger tillgång till nätverket i utbyte mot en liten avgift eller köp av deras produkt.

Ett LAN-kort kommunicerar med routern med hjälp av radiovågor och en antenn. Datorn omvandlar data till binär form och skickar den till LAN-kortet, som i sin tur sänder signaler som bör fångas upp av routern. Routern skickar information om i form av paket av information, och buntar information för att återvända till datorn via LAN-kortet på samma sätt. Vanligtvis trådlösa nätverk sänder på en relativt hög frekvens på mellan 2,4 och 5 GHz, utvecklade för att klara en snabbare överföring av stora mängder data. När du köper en router eller LAN-kort, kommer förpackningen anger signalens frekvens som används.

Flera användare kan ha kvar en anslutning till routern på olika band, för att undvika störningar och tilldelas unika identiteter av routern i form av en IP-adress. Varje användare försöker ansluta till nätverket behöver en LAN-kort som är antingen tillgänglig inbyggd i datorn eller en extern infästning som kan anslutas via en Universal Serial Bus hamn eller PC-kortplats i en laptop.

Networks har en mängd olika säkerhetsinställningar, med vissa är tillgängliga för alla användare och andra som kräver ett lösenord för åtkomst till routern. Även när ett nätverk är säkrat, ett LAN-kort kommer att kunna se den och lista det som ett tillgängligt nätverk, men när han tillfrågades att ansluta frågar användaren om ett lösenord. Det rekommenderas att trådlösa nätverk säkras för att förhindra exploatering av sårbarhet, och att användarna aldrig ansluta till ett okänt nätverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.