Hur blir jag av Malware?

Malware kan hända vem som helst. Detta skadliga program kan bromsa en dator, täppa till skärmen med popup-annonser, och utsätta människor för identitetsstöld. Det finns ett antal tekniker som kan användas för att bli av med skadlig kod när det framgår, och för att minska risken att bli smittade av skadlig kod i första hand. Det är viktigt för datoranvändare att omgående uppdatera sin programvara och operativsystem när nya versioner och patchar komma ut, eftersom detta radikalt kommer att minska risken för virus och malware.

Ett alternativ för att bli av med skadliga program är att betala någon annan att göra det. Många IT-företag kommer att bli av med skadliga program för en liten avgift. Dessa yrkesgrupper kan utföra arbetet snabbt och noggrant, och de kommer också ofta uppdaterar datorns programvara och operativsystem för att se till att allt skall fungera utan problem.

Det finns också åtgärder som enskilda datoranvändare kan använda för att få bli av med skadlig kod. Det första du bör göra är att öppna datorns antivirusprogram och göra en skanning. Antivirusprogram ingår vanligtvis malware upptäckt, och programvaran kan hitta och förstöra malware. Denna programvara är bara effektiv när den uppdateras regelbundet, så att användare bör se till att uppdateringar och fullständiga genomsökningar system regelbundet är planerade att hålla deras skyddade datorer. För människor som tycker att antivirusprogram för dyrt, flera företag erbjuder versioner av sina produkter gratis, Avira är AntiVir är ett exempel på en gratis antivirusprogram.

Det är också möjligt att få bort skadliga program med en malware renare eller malware flyttande redskap, ett program som är särskilt utformat för att hitta och ta bort skadlig kod. Folk borde vara försiktiga med nedladdning malware städare, men eftersom många malware producenter dölja sina produkter som antivirus eller malware flyttande mjukvaran. Några bra produkter att använda är Anti-Malware från Malwarebytes eller Ad-Aware från Lavasoft. Användare bör alltid ladda ner från en tillförlitlig webbplats, som CNet, och de bör vara uppmärksamma på vad som finns i adressfältet för att se till att de laddar ner programvara från en tillförlitlig källa. Windows-användare kan dra nytta av Malicious Software Removal Tool, tillgänglig gratis på Windows hemsida, att bli av med malware.

Risken för misstag laddar ner skadlig kod kan minskas genom att använda den senaste versionen av en webbläsare, och hålla antivirus skydd på hela tiden. Datoranvändare bör också vara försiktig om att hämta saker och bilagor öppnas, noga med att bekräfta att materialet kommer från en betrodd källa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.