Hur Återvinn jag en dator?

stället för dumpning gamla datorn till papperskorgen, den miljövänliga du kan göra är att återanvända komponenter. Det finns flera sätt du kan gå att genomföra denna uppgift. Här är några förslag på hur du kan återvinna en dator och förhindra att systemet hamnar i en deponi.

En av de första ställen att tänka på när du vill återvinna en dator är att kontakta tillverkaren av enheten. Det är inte ovanligt för tillverkare att erbjuda rabatter på nya komponenter om du är villig att lämna in ditt gamla systemet. Vid sitt syfte kan tillverkaren ta isär komponenter, eventuellt återanvända åtminstone en del av dem eller ens renovera enheten och sälja den igen med en begränsad garanti och en låg prislapp.

Du kanske också vill överväga att donera dina gamla systemet till en välgörenhetsorganisation. Detta är ett bra sätt att återvinna en datorskärm eller torn eller andra komponenter. Den välgörenhet kanske kan använda systemet i kontorsmiljö eller åtminstone lägga den till försäljning i en välgörenhetsmatch som sponsras sparsamhet butik. Hur som helst, fortsätter det gamla systemet att vara en tillgång för någon och inte hamnar i skräp högen än.

Du kan också återvinna en dator genom att donera den till en lokal skola system. Många offentliga och privata skolor verka på en tajt budget. Gåvan av din gamla dator kan hjälpa att stretcha den budgeten och även låta dig en fin skatt avskrivning på samma gång.

Det finns också en möjlighet att du känner någon som skulle kunna använda dina gamla men fortfarande användbart system. Om så är fallet kan du återvinna en dator genom att föra den vidare till någon som behöver en dator men av någon anledning inte kan skaffa en på egen hand. Kolla bland vänner och familj, eller fråga runt din lokala hus för dyrkan. Det finns en god chans att någon skulle vara glad att det gamla systemet ut händerna och tackar för er generositet.

Din närmaste återvinningsstation kan även leverera några tips om hur och var att återvinna en dator. I själva verket kan de kunna ordna enheten för transport till ett center som fokuserar på återvinning datorkomponenter för olika ändamål. Som med några av de andra alternativen, kan du ofta få beröm för en välgörenhet att använda med din skatt.

Glöm inte att förutom gamla stationära enheter, kan du också återvinna bärbara datorer också. När du vet hur man återvinner en dator finns det en god chans att several options finns tillgängliga i ditt område, gör det lätt att passera the enheten vidare till någon who kan använda systemet och hålla den från adding even mer skräp till our världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.