Varför har min dator Minskad takt?

Det finns många skäl en dator kan bromsa med användning och alla av dem är antingen förebyggas eller fastställbara. Ofta den skyldige visar sig vara en kombination av saker, men i de flesta fall en liten enkel underhåll kan hjälpa dig att komma tillbaka upp till hastigheten.

Har datorn långsammare på grund av splittring? Varje gång en dator får åtkomst till information på en hårddisk måste den söka de begärda uppgifterna. Om filer intill varandra placerade på enheten kan detta ske snabbt. Men med fortsatt användning filer blir fragmenterad. Tiderna det tar att hämta alla delar av filen ökar långsammare prestanda. "Defrag" verktyg är inbyggda i de flesta operativsystem och finns även tillgängligt online.

är hårddisken nästan full? En full hårddisk kan också bromsa en dator, lite tillgängliga utrymmet för läs /skriv processer. Dessa processer använda en del av skivans utrymme som en virtuell enhet eller "scratch pad. " I detta fall lägga till en andra enhet och flytta dina data kan förbättra prestanda.

Är din Windows ™ eller Vista ™ registren skadad eller belamrat med skräp? Med tiden registret kan bli full av felaktiga värden och felaktiga pekare från program som inte avinstallera korrekt. Detta kan vara särskilt tydligt vid uppstart till skrivbordet, eftersom det kan ta betydligt längre tid än den en gång gjorde. Ett register renare kommer att återställa registret till en ren och effektiv stat.

Har du nyligen uppgraderat operativsystemet? Om du lagt märke till datorn långsammare efter att du installerat ett nytt operativsystem, det kan vara att det nya systemet kräver mer Random Access Memory (RAM) för att köra effektivt. Till exempel använder Microsoft ™ Vista ™ mer RAM resurser än Windows ™ XP ™. Installera mer RAM-minne för att lindra ett minne-baserad flaskhals.

Har din dator långsammare eftersom den inte har använts rutinmässigt skannats för adware, spyware eller virus? Om man utgår från de frågor som tidigare nämnts är inte problemet, kan tredje parts program leechar resurser. Adware, till exempel, är "fri" programvara som kontinuerligt samlar in information och serverar annonser. Detta förbrukar både bandbredd och systemresurser. Adware kan också vara en källa för säkerhetsöverträdelser.

Din dator kan också ha minskat på grund av spyware, vanligen installeras i smyg, inbäddad innanför vad som verkar vara en godartad program eller e-post. Spionprogram kan gömma sina spår när du använder datorn resurser för egen vinning. Spionprogram skannrar kan kontrollera och ta bort spionprogram.

Det kan vara så att din dator långsammare på grund av ett virus som stör systemet processer. Vissa virus är bara irriterande medan andra orsakar upprepade kraschar, spontan omstart, eller utrotning av värdefulla data. Om din dator inte har ett anti-virus program körs eller om dess databas är föråldrad, kan ditt system ha plockat upp en eller flera buggar.

Har datorn långsammare på grund av en rot kit? En root-kit är ännu en typ av angrepp. Detta lilla program, installeras i hemlighet med "liftade" sig in på datorn, gör en avlägsen operatör för att styra din dator utan din vetskap. Hundratals, tusentals, eller i vissa fall över en miljon datorer kan vara en del av en enda "robot nätverk" kallas en botnet . Den kontrollerande hacker kan skicka ett enda kommando som sprids ut till varje dator i botnet. Offrens datorer används ofta för olagliga syften, såsom deltagande i attacker på hemsidor eller e-postkonton. Ett root kit kan även radera filer eller radera hårddiskar.

För att hålla en dator som kör sitt bästa, regelbundet defragmentera hårddisken (s), att du har gott om utrymme och tillräckliga RAM och använda scanning programvara för att leta efter adware, spyware och byggsatser rot. Installera ett bra anti-virus program som tillhandahåller regelbundna uppdateringar av databasen och hålla en brandvägg igång att blockera oönskade intrång. Regelbunden rengöring av registret är också en bra idé. Dessa uppgifter kan schemaläggas att köras automatiskt med hjälp av några gemensamma schemaläggning program.

Det finns många freeware och shareware program tillgängliga för att skanna datorn, defragmentera hårddiskar, rengöring av registret, och söka för root kits . För råd om vilket program du använder, försök att hänvisa till aktuella frågor av populära tidskrifter online dator och webbplatser teknik. Läs redaktörens recensioner och recensioner användaren att hitta den mest populära och beprövade program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.