Vad är tredje part program?

tredje part som är program skrivna för att arbeta inom operativsystem, men är skrivna av enskilda personer eller andra företag än leverantören av operativsystemet. Till exempel kommer Microsoft ™ system packad med flera program. Av dessa är ett program som ges ut av Microsoft en första part ansökan. Alla program skriven av ett annat företag eller en individ är en tredje part ansökan, samma är sant för Apple ™ och Linux ™-system. I denna ekvation den andra parten är användaren.

Tredje part kan vara fristående program eller de kan vara litet insticksprogram som lägger till funktionalitet till ett befintligt förälder program. Den förstnämnda kategorin är oändliga. På ett typiskt system, fristående från tredje part omfattar tiotals dussintals program. Webbläsare som Opera ™, Safari ™ och Firefox ™, och e-postklienter som Thunderbird ™, The Bat! ™ och Pegasus ™ är några exempel på populära fristående tredje part. De flesta antivirusprogram, brandväggar, multimedia program-i stort sett alla program som inte är skrivna av Microsoft, Apple, eller Linux, men att fungera på dessa system-tillhör denna kategori.

I vissa fall dator användare av Windows operativsystem att det är säkrare att använda fristående program från tredje part för uppgifter som e-post, nyhetsgrupper, surfa och Internet Relay Chat (IRC). Microsoft-program har traditionellt varit föremål för den stora majoriteten av hackare, virus, trojaner och andra säkerhetshot. Genom att använda ett tredjepartsprogram, ett teoretiskt minskar graden av potentiella sårbarheten.

En annan sorts tredjepartsprogram ger ytterligare funktionalitet till en primär program. Dessa typer av program från tredje part kallas plugins eller add-ons . De befintliga föräldrarnas program kunna vara en tredje part program, eller ett första parti ansökan. Exempel på kryptering plugins för e-postprogram, till multimedia insticksprogram för webbläsare titta på film eller se Flash-innehåll, eller plugins som läser vissa typer av filer, t. ex. Adobe Acrobat Reader plugin används för pdf-filer. .

Även plugins och tillägg finns för första parten användningar, är de flesta skrivna för öppen källkod. Microsoft och Apple gör inte källkoden till sina egna operativsystem tillgängligt för allmänheten, som begränsar möjligheterna för en tredje part för att skriva en plugin eller tillägg. De flesta program från tredje part är också egenutvecklade, hålla källkoden ett företag hemlighet.

Men det finns många program från tredje part som är öppen källkod och denna kategori av programvara ökar. Firefox webbläsare och Thunderbird e-postklient är bara två exempel på öppen källkod från tredje part som är ganska populär. Delvis beror detta på den ständigt växande sortiment av praktiska add-ons och plugins som är fritt tillgängliga för dessa program. Öppen källkod första part är sällsynta, med Linux operativsystem skapa ett undantag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.