Vad är trådlöst internet?

trådlöst internet, som ibland kallas en "hot spot", är ett lokalt nätverk (LAN) som drivs av radiovågor istället för kablar. Trådlös Internetuppkoppling sänds från navet som är en fastprogrammerade enhet som faktiskt ger i Internet-anslutningen. Navet, som finns på den nationella datasystem eller server , sändningar Internetkonnektivitet till klienter , vilket egentligen är vem som helst inom "förhör" sortiment som är utrustad med ett trådlöst LAN-kort.

På hemmafronten kommer ett stationärt system setup för tillgång till trådlöst Internet broadcast-anslutning i hela närområdet. Varje familjemedlem med en bärbar eller stationär dator i ett annat rum kan ansluta trådlöst till Internet för att dela den viktigaste förbindelsen. Grannar kan också få tillgång till din trådlösa anslutning, vilket är varför de flesta trådlösa nätverk är konfigurerade med lösenord. I detta fall varje maskin som vill få tillgång till trådlöst Internet måste först fylla i en "handskakning" med LAN, där lösenord krävs. Om rätt lösenord inte sker, är åtkomst nekad. De första säkerhetsteknik var svaga, säkerhet protokoll för tillgång till trådlöst Internet har betydligt bättre med Wi Fi Protected Access (WPA) och Wi Fi Protected Access 2 (WPA2) alternativ.

Även trådlöst Internet är mycket bekvämt i hemmet, därför är det extra så på arbetsplatsen. Ett fast nätverk är inte bara mycket tidskrävande att installera hela en byggnad är det också mycket dyrt. Ethernet-kablar används för att ansluta klientdatorer kan behöva dirigeras genom väggar, tak och golv. Förr i tiden var denna nackdel förbises ibland på fördelarna med ökad säkerhet och snabbare dataöverföringshastigheter via Ethernet-kablar. Emellertid har dessa fördelar i stor utsträckning mildras. Trådlösa nätverk kan installeras i nästan minuter med nästan vem som helst, är extremt billig och dataöverföringshastigheter rivaliserande hårt kabelansluten Ethernet LAN. Dessutom WPA2 krypterar all trafik på LAN, hantera problemet med avlyssning.

En av de mest populära programmen för trådlös Internetanslutning allmänheten hot spot. Internetkaféer är ett exempel på platser där man kan sitta med en laptop och smutta på kaffe medan kryssningar Internet, kolla e-post eller forska. Mobiltelefoner och personliga digitala assistenter (PDA) är utrustade med webbläsare kan också använda trådlös Internet-åtkomst via offentliga hotspots. Vissa platser ger gratis trådlöst internet för boende och besökare, till exempel i staden Hermosa Beach, Kalifornien. Eftersom trådlösa nätverk använder radiovågor som snedvrider långa sträckor, är radien av signalen begränsad. Ju längre från navet, den svagare signalen. Därför städer som ger åtkomst kommer att täcka ett visst område i staden där folk kan parkera att få tillträde.

teknik för trådlösa nätverk ökar ständigt. Om att utforma ett nytt trådlöst nätverk, se till att få nätverkskort, ett nav och trådlöst modem som stödjer den senaste protokoll och säkerhetsåtgärder. Följ instruktionerna noga när du konfigurerar trådlöst internet och du kommer att vara igång med ett säkert nätverk på nolltid!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.