Vad är sopor i Garbage Out?

sopor i Garbage Out eller GIGO är populär computer slang för "om du matar in felaktiga uppgifter, kommer resultaten att också fel. " Termen uppstod i planeringen samhället, där instruktörer påminna eleverna att de måste kontrollera och re-check deras uppgifter och koder, se till att resultaten är giltiga, som datorer kommer gärna behandla felaktiga uppgifter och returnera ett resultat. Termen används även i andra branscher, främst i musikbranschen, där människor understryka behovet av bra utrustning, och påpekade att ett dåligt första inspelning kommer att resultera i ett album av låg kvalitet.

George Fuechsel, och i början av IBM programmerare, är ansedda som myntat begreppet. Han påminde eleverna att datorer kommer att bearbeta all slags information de får utan dom eller ett öga på noggrannhet, och om ett litet misstag görs kan det resultera i sopor i skräp ut, att ge ett felaktigt resultat. Så länge människor är medvetna om felbarhet av datorer, sopor i Garbage Out inte är ett stort problem, även om det kan vara frustrerande på ett stort projekt, men det blir ett problem när folk emot information om tro att det kom från en datorn.

När detta händer är det ibland skämtsamt kallas sopor i evangeliet Out. Många datoranvändare är skyldiga att anta att datorer är ofelbara och kommer alltid att återvända korrekta resultat, och detta kan orsaka allvarliga problem. På en mindre nivå, kan någon helt enkelt har felaktiga fakta om en situation, på en större nivå, kunde någon bas ett allvarligt beslut på felaktiga uppgifter.

Programmerare försöker vara medveten om sopor i Garbage Out princip och i själva verket många datorer har kapacitet att kontrollera koden för grundläggande fel i ett försök att rätta till uppenbara problem med att data innan den förs in. Mest indata, men fortfarande återstår att korrekturläsa, särskilt om den är komplex och fylld med flera argument, vilket är vanligt i avancerad databehandling. Detta är en anledning forskare vill bekräfta uppgifterna med forskare på andra platser, att se till att deras beräkningar är korrekta.

Principen om sopor i Garbage Out kan tillämpas på en massa andra saker i ditt liv också. Till exempel kanske du har märkt att när du laga mat med dålig kvalitet ingredienser, är resultatet ofta nedslående också. På samma sätt och på en allvarligare nivå, studenter som lider av en dålig utbildning kamp ofta för att lyckas i livet. Lektionen bakom sopor i skräp ut är att det lönar sig att se till att något är av god kvalitet innan du använder den, oavsett om det är kod eller en ny central värmesystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.