Vad är sökmotor?

Sökmotor resultat är de webbplatser som kommer upp när en person söker ett sökord eller ord på en sökmotor. Den sida som visas när en sökning i inletts kallas SERP eller resultat från sökmotorer sida. Det kan faktiskt vara många SERPS för en enda sökning.

För stora sökmotorer som Yahoo! ® och Google ®, bland de många, kan resultaten omfatta sidor som mest matchar de sökord (KWS). Dessa kan definiera sökordet sökte, diskutera någon aspekt av det KWS, eller reklam i samband med KWS. Belopp av resultaten kan variera avsevärt beroende på hur många webbplatser fokusera på sökordet eller KW. Ibland en KW sökning ger några sökmotor resultat, och andra gånger det finns så många resultat det kan ta dagar eller månader för att läsa dem alla.

Det kan hjälpa, när det finns många sökmotor resultat, att göra en sökning mer specifik. Om en person söker upp hur man kan trimma en hunds naglar, vore det inte meningsfullt att söka efter putsning naglar, spikar, hundar eller hunds naglar. Istället den mest exakta termen kan vara "Trim en hunds naglar" eller "trim hund naglar. "Detta skulle kunna hjälpa människor att hitta de sidor som bäst passar den sak de verkligen vill veta. Andra frågor är så stora, som allt med inriktning på kändisar, att det kan vara svårare att inte hitta många resultat, oavsett hur sökningen är begränsad.

Det finns några saker att tänka på om resultat på sökmotorer . Vissa företag betalar sökmotorer att lista sina sidor bland de bästa resultaten. Reklamen kan integreras i resultat eller de kan vara i ett särskilt avsnitt så att folk kan skilja på dem. Övriga resultat uppträder i vad som kallas en "ekologisk" sätt. Detta innebär att dessa sidor kan anges högt upp i SERP eftersom sökmotorn har rankat dem som högre kvalitet och de flesta med anknytning till KW sökningen. Webbplatser som säljer en produkt kan fortfarande dyka upp i ett organiskt sätt, men får märkas som kommersiella eller annonser.

sökmotor kan ibland begränsas till vissa informationskällor. Till exempel om en person är ute efter nyheter om ett ämne, kan de använda Google ® för att söka KWS i "News"-avsnittet. Alternativt kan man söka bilder via Google Images "-avsnittet.

Eftersom resultaten till en sökning kan ofta vara överväldigande, en del människor föredrar att söka efter text på seriösa webbplatser. Till exempel om en person vill en wiseGEEK artikel om ett visst ämne, kan de gå helt enkelt till wiseGEEK första sidan och söka efter det ämnet. Andra människor ser på Wikipedia, ansedda medicinska anläggningar som de Mayo Clinic, eller många andra platser.

I detta fall sökningar vistelse lokal till viss webbplats, även om vissa platser ger människor möjlighet att ta söka någon annanstans. Till exempel leder till en sökning kan komma tillbaka med "Det finns inga träffar för den termen. " Nära eller runt kW fält i vilket termen lämnades in, kan det vara, "Sök detta begrepp i Google ®?", Eller något andra likalydande alternativ.

för webbplatsägare, med en sida visas överst i sökresultaten motor är önskvärd. Detta kan öka webbplatsens trafik. Det finns ett antal metoder för att förbättra webbplatsen rangordningen eller möjligheten att webbsidorna visas upp nära toppen av en SERP. Alla sökmotorer har varierande sätt att driva sidan rangordning, och det kan vara till hjälp att förstå dessa att förbättra förutsättningarna för högre rang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.