Vad är sökmotor Sekretess?

Sökmotor privatlivet är en oro som många privatpersoner och företag. Företag kan använda sökmotorn resultat för många olika ändamål, från behavioural targeting till enkel sökning statistik. På en mycket grundläggande nivå kan en person använda någon annans dator och kolla vad som var sökte, förutsatt att ägaren till datorn inte har strukit den lagrade beter data. Normalt är kränkningar av sökmotor integritet inte avsedd att vara elak, ofta har de bara används för att säkerställa att annonserna att någon ser på nätet är relevanta för hans eller hennes intressen.

Man kan ha många olika skäl att vilja behålla sina sökningar på internet hemliga, dessa människor tenderar att vara mycket intresserad av sökmotor privatliv. Ibland orsaken är helt enkelt personlig. Detta kan omfatta allt från pornografi till finansiella eller hälsoinformation. Andra människor är rädda för någon att upptäcka deras privata information, såsom namn, adress, telefonnummer eller personnummer genom sina resultat för sökmotorn. Oavsett vilka motiv finns många olika människor tycker privatliv sökmotor för att vara viktigt.

Sökmotor information kan användas med skadligt i vissa fall, men det är inte alltid sant. De uppgifter som registreras i de flesta populära sökmotorer är generellt sett inte privat. De företag som driver de sökmotorer kan komma sökfrågor och använda dem för reklam-och forskningsändamål. Vanligtvis leder det inte till någonting annat än mer mål annonser. I vissa sällsynta fall, men kan fel personer vantarna på sökningar och kan ibland se privata data att individer har ingått i deras sökmotorer.

Sökmotorer är inte alltid helt säkert, så är det i allmänhet klokt att ange privat information i dem. Det finns flera andra metoder som folk använder för att säkerställa integriteten sökmotor. Ett möjligt alternativ är att använda en offentlig dator, om en sökfråga inte kan kopplas till en individ, är det inte särskilt viktig. Vissa webbplatser erbjuder verktyg som kan användas för att garantera anonymitet när de söker för särskilt känsliga bitar av information. Med hjälp av en mängd olika sökmotorer kan förhindra att någon enskild sökmotor från att utveckla en komplett profil av en enskild användare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.