Vad är peer-to-peer-program?

Peer to peer programvara är programvara som gör det möjligt för människor att göra peer to peer-anslutningar, antingen via Internet eller över ett nätverk på en plats som ett hem, kontor eller universitet. Peer to peer kommunikation tillåta människor att kommunicera med varandra direkt med varje dator i nätverket fungerar som både en klient och en server. Dessa system kan utformas för att vara permanent eller övergående natur, beroende på användarnas behov och systemet.

starkt decentraliserad kommunikation tillåts av peer-to-peer-program kan vara mycket användbar för en rad situationer . Sådana kommunikationsnät är mindre sannolikt att uppleva katastrofalt fel, eftersom användarna inte förlitar sig på ett begränsat antal servrar. De kan också vara avsedda att främja sekretess för användarna, vilket kan vara ett problem när känsliga uppgifter utbyts, och de begränsar risken att utsättas för rättsliga liabilities, det är därför de har blivit så populära för illegal fildelning.

När olagligt material lagras på servern, är värd för servern ansvariga. Med peer-to-peer-program, men kan man byta filer direkt med varandra, med den programvara som agerar endast som mellanhand för utbyte. Därför juridiska anspråk ligga på fildelare på egen hand eftersom de fungerar som värdar för olagligt material. I kölvattnet av den växande oron för piratkopiering av programvara, filmer och musik, många människor som sysslar med denna verksamhet har övergått till att använda peer-to-peer-program för nedladdning och överföring av denna anledning.

Det finns naturligtvis att många legitima skäl för att människor använder peer-to-peer-program. Sådan programvara kan aktivera den rättsliga utbytet av en mängd olika filtyper, allt från dokument fördelad mellan redaktörer på ljudfiler skickas med musiker arbetar med nya låtar. Denna programvara kan även användas för Internet-telefoni, vilket gör att två användare att video-eller ljud-konferens med varandra. Människor som lever i avlägsna platser kan finna det billigare att kommunicera med avlägsna vänner regelbundet med peer-to-peer-program, i motsats till att plocka upp en telefon.

P2P, som den kallas, är gratis från många tillverkare, och det kan också köpas. När du hämtar P2P programvara bör människor vara mycket försiktiga, eftersom mjukvaran kan komma med bifogade skadliga program, och användare kan utsätta sig för datavirus med hjälp av peer-to-peer-program, eftersom systemet inte har några skyddsnät. Det är viktigt att följa användningen av sådan programvara med aggressiva antivirusprogram, och att rapportera misstänkta virus för nätverksadministratörer ordentligt. Även om viruset ingicks i samband med att göra något olagligt, en nätverksadministratör är mycket mer intresserade av att skydda andra datorer i nätverket än i åtgärderna inom en enda användare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.