Vad är peer-to-peer Ladda ner?

Peer-to-peer nedladdning är en typ av dator i nätverk som tillåter användare att dela viss information med varandra. Denna information kan inkludera processorkraft, bandbredd, lagringsutrymme, förmåga tryckning, och andra former av information. Användningen av peer-to-peer nedladdning gör det möjligt för nätverk ska fungera utan att använda en speciell server.

Peer-to-peer downloadingis populära extremt när det gäller att dela programvara. Applikationer som WinMX, Overnet, och Kazaa är alla baserade på en peer-to-peer system. Dessutom kan peer-to-peer nedladdning finns i hem eller kontor där en större dedikerad server dator är inte en möjlighet.

Vissa program, t. ex. Microsoft Windows XP, även peer-to-peer-alternativ. Dessa program kan användarna dela information säkert utan att förlita sig på en dedikerad server. Även dela datafiler inuti ett hem eller kontor är relativt säker, det finns en viss oro för att dela datafiler med allmänheten är inte alls säker.

Att låta allmänheten möjlighet att ta fram alla filer på en dator kan vara riskabelt. De som vill dela privat information till allmänheten bör göra det med en effektiv brandvägg. En brandvägg kommer att hålla privata filer ur allmänhetens ögon, även om denna metod för peer-to-peer nedladdning skydd är inte alltid effektiv.

Eftersom de flesta peer-to-peer-program kräver att användare ge allmänheten tillgång till datorer, finns brandväggar ofta förbjudna. Därför är det bäst att installera ett virus som finns på alla datorer. Vidare, med hjälp av ett peer-to-peer dataöverföring webbplatsen från ett företags dator rekommenderas inte.

Peer-to-peer klientprogramvara måste laddas ner för att kunna använda en peer-to-peer-nätverk. Eftersom denna typ av programvara ofta är ständigt under utveckling, kan den fyllas med olika dator fel. Därför föreslås det att alla klientprogram undersökas av ett virus beskyddare före nedladdning.

Dessutom är det klokt att undvika att hämta filer som är okända. Vissa filtyper kan innehålla virus som angriper datorer om de är hämtade. Alla objekt som finns på en peer-to-peer system bör skannas av en personlig virus beskyddare före nedladdning.

Miljontals människor runt om i världen förlitar sig på peer-to-peer-nätverk varje dag. I själva verket kan peer-to-peer-nätverk vara ett mycket effektivt sätt att få och dela information med andra. Ändå är det viktigt att tillräckligt skydda alla persondatorer från potentiella buggar och virus innan du använder någon form av peer-to-peer nedladdning webbplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.